Selecteer een pagina

Met ruim 30 graden op de thermometer, is werken misschien niet iets waar je graag aan denkt. Maar soms is er nou eenmaal niet onderuit te komen. Ook op mijn lijst staan er een paar belangrijke dingen die toch moeten gebeuren, dus er zit niets anders op dan aan de slag te gaan. Toch zijn er wel een paar dingen die het dragelijker kunnen maken.

1: Begin vroeg

Inkoppertje, maar ’s ochtends vroeg is het nog een stuk koeler en dus ook een stuk fijner om te werken. Zelf begin ik deze week om 5 uur met werk (ja echt!). Tegen de tijd dat de meeste mensen gaan ontbijten, heb ik dan al ruim 2 uur erop zitten. Heerlijk!

2: Plannen…

Een goede planning is key deze dagen. Wat moet er allemaal gebeuren en wat heeft er prioriteit? Grote kans dat je zelf ook wel hebt gemerkt dat je aan het begin van de dag nog wel redelijk werkt, maar al gauw de puf verliest. Daarom is het handig om te beginnen met het moeilijke of belangrijke werk. Ik plan zelf aan het begin van de dag een focusuurtje in, waarin ik mijn belangrijkste taak doe of een taak waarvoor ik veel focus nodig heb. In die tijd lijk ik echt te vliegen!

3: …én schrappen!

Als je die planning hebt gemaakt, kan je waarschijnlijk ook wel bepalen wat er niet zo belangrijk is. Als het een weekje kan wachten, schrap het dan gewoon voor deze week. Liever dat je volgende week er goed aan kan werken waardoor je een goed resultaat neerzet, dan dat je het een weekje eerder af hebt. Voor mij is zo’n warme week dus ook een week waarin ik minder van mezelf vraag.

4: Kort je dagen in

Zodra je dingen geschrapt hebt, blijft er waarschijnlijk niet veel werk voor een hele dag. Perfect dus om je dagen in te korten, zodat je in de middag lekker van het weer kan genieten. Nog beter als je extra vroeg begint, dan kan je al vroeg in de ochtend klaar zijn. Zo probeer ik zelf van 5 tot 10 te werken. Overigens schijnt het ook nog beter te werken om een deadline van minder uur voor jezelf te stellen, zodat je productiever werkt.

Natuurlijk is dit wel afhankelijk van je werk en in hoeverre het bedrijf daarin jou vrij laat. Maar ook als je het niet weet, overleg het! Nee heb je, ja kun je krijgen. En niemand die het gek vindt als jij liever niet met meer dan 30 graden werkt, hoor!

5: Zelfgebouwde airco

Kom je er echt niet onderuit en moet je wel de hele dag werken. Dan is een airconditioning natuurlijk een uitkomst. Maar heb je geen airconditioning? Dan kan je met een ventilator ook een eind komen! Zet de avond van tevoren een bak water in de vriezer. De volgende dag haal je die eruit en zet je hem voor je ventilator. Zo is de lucht die verspreid wordt toch nog iets kouder!

Heb jij nog goede tips? Deel ze dan zeker hieronder! Ik wens je deze week in ieder geval veel sterkte met het warme weer!