Selecteer een pagina

 

hello_monday_coffee_zps8c2a9200

De vakantie zit er weer op en dat betekent dat we weer beginnen met de zwaarste dag van de week: de maandag. Ik zal vast niet de enige zijn geweest die flink wat moeite had met opstaan deze morgen (en met vroeg naar bed gaan gisterenavond). Gelukkig heb ik een aantal tips om deze zware dag door te komen, zodat we alweer een dagje dichter bij het weekend zijn!

 1. Nee! Niet doen! Niet gaan snoozen! Hoe verleidelijk het ook is, snoozen zorgt er alleen maar voor dat je straks nog moeilijker je bed uit kan komen. Plus, het zorgt er ook nog voor dat je straks moet gaan haasten. Geen goed plan dus!
 2. Kilo’s concealer? Check! Continue te horen krijgen of je ziek bent, werkt natuurlijk niet echt bevorderend voor je maandag depressie. Hoe moeilijk het ook is, sleep jezelf uit bed en zorg ervoor dat je er weer tip top uit ziet. Wie weet vang je dan zelfs wel heel de dag complimentjes en kom je stralend thuis!
 3. Koffie. Need I say more?
 4. Begin je dag met alle kleine taakjes die op je to do list staan. Opgeruimd staat netjes en jij hebt gelijk het gevoel alsof je al bergen aan werk hebt gedaan!
 5. Heb je de mazzel dat je een werkplek voor jezelf hebt? Las dan een instant danceparty in! Daar wordt je toch automatisch vrolijk van?!
 6. Trek iets aan waarin jij je echt lekker voelt. Iedereen heeft er wel één: zo’n outfit waarin je je prachtig voelt. Waarin je curves mooi uitkomen en het lijkt alsof je de hele wereld aan kan. En zo’n outfit kan je net door deze zware dag slepen!
 7. Zet je mobiel uit, log uit op al je social media kanalen en klik ze weg. Als je moe of chagrijnig bent is de stap naar social media al snel gemaakt. Met als gevolg dat je uren online spendeert. Uren die je nuttig had kunnen/moeten besteden.
 8. Zit je de hele dag naar de klok te staren? Zet jezelf dan een doel. Bijvoorbeeld dat je een aantal taken binnen een half uur moet afhebben. Of dat je tot een bepaalde opdracht moet komen voor het einde van de les. Wedden dat het je lukt (en dat je minder op de klok kijkt)? Als je jezelf een moeilijk doel stelt, ga je automatisch beter presteren!
 9. Had ik koffie al genoemd?
 10. Plan iets leuks in voor het einde van de dag. Of dat nou lekker bloggen is (zoals ik graag doe), een manicure avondje houden, of met wat lekkers op de bank een goede film kijken. Het helpt als je weet dat er nog iets leuks op de planning staat.
 11. Nog meer motivatie voor de dag nodig? Laat dat leuke plan van nummer 10 dan alleen doorgaan als jij je doel voor die dag behaald hebt. Gaat dat ene projectje toch veel sneller!

large (1)

Hopelijk helpen deze tips bij een van de zwaarste maandagen van het jaar. Mochten deze tips nou echt niet helpen…? Dan kan je je altijd nog ziek melden!

Foto 1 credits naar Hello Monday, nummer 2 vond ik via weheartit