Selecteer een pagina

Ferrari auto

Ik vind het heerlijk om af en toe een dagje weg te gaan. Zo ga ik af en toe met vriendinnen shoppen of naar een mooie stad om foto’s te maken. Maar ook een dierentuin bezoeken of naar een museum gaan doe ik graag. Het liefste doe ik dit met de auto. Waarom? Dat heb ik opgesomd in 11 voordelen van een dagje weg met de auto! 

Laatst deelde ik al met jullie dat ik auto’s leuk vind. Naast dat ik auto’s en autorijden leuk vind, zitten er ook ontzettend veel voordelen aan de auto. Als ik een dagje weg ga, doe ik dit dan ook het liefste met de auto. Het is in mijn ogen een van de makkelijkste en fijnste transportmiddelen.

ipp

11 voordelen van een dagje weg met de auto

1: Je hoeft je niet te haasten voor de trein, aka veel te hard fietsen en bezweet op het station aankomen, om dan alsnog net je trein te missen.

2: Je komt rustig aangefietst, zet je fiets op slot en pakt je OV er bij. En dan zie je het: een drukste van jawelste op het station. En natuurlijk zat de trein ook nog eens hartstikke vol. Dat wordt dus een half uur staan. Niet zo fijn! Gelukkig heb je daar met een auto geen last van! Je kan altijd zitten en zit nooit opgepropt.

3: Ken je die irritante mensen? Die mensen die hun muziek te hard hebben staan, iedereen laten mee genieten van hun gesprek of belachelijk veel ruimte innemen. Ja, medereizigers zijn niet altijd zo fijn. Laat je dat probleem nou net met je eigen auto hebben. Je reist alleen of met je vrienden en zit dus nooit met irritante mensen!

4: Je dag is afgelopen en je wilt graag weer naar huis. Met een auto is dat natuurlijk geen probleem, maar met het openbaar vervoer kan dat nog heel anders uitpakken.

5: Na een hele dag lekker shoppen sleur je tientallen tassen met je mee. Niet zo chill, als je nog de trein of bus in moet en alles op schoot moet houden. En goh, je raadt het al: met een auto heb je dat probleem niet!

ipp

6: Muziek vol aan en lekker mee blèren! Dat alleen is puur genieten!

7: Vaak is je auto nog sneller ook, doordat je niet honderd keer hoeft over te stappen.

8: Valt het tegen, ben je moe, of heb je gewoon geen zin meer, dan kan je ook zo naar huis. In plaats van wachten in de kou, hoef je alleen je sleutel te zoeken.

9: Zolang je tank maar vol zit, kom je overal. In tegenstelling tot de trein, die onderweg nog wel eens vertraging krijgt, last van storingen heeft of maar tot een bepaald station gaat. En dan is het maar hopen dat er bij de bestemming van jouw keuze en station is.

10: Als de dag heel gezellig blijkt te zijn, is het natuurlijk heerlijk om hem nog een beetje te verlengen. Bij het openbaar vervoer is dit vaak nog wel een probleem, maar met je auto is geen tijd te gek. Vrijheid blijheid!

11: Geen gedoe met de OV chipkaart. Hoewel ik het als student zijnde heel makkelijk vind, is het een ramp als je af en toe een dagje weg wil!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik vaak alsnog met de trein ga. Niet omdat ik het fijner vind, maar omdat met de trein reizen voor mij gratis is en ik voor de auto wel iets moet betalen. Zou dat niet het geval zijn, dan zou ik veel vaker gebruik maken van ons autootje.

Zo’n autootje moet natuurlijk ook onderhouden worden. Dit is met het internet natuurlijk steeds makkelijker geworden. Zo kan je de onderdelen gemakkelijk bestellen bij Onderdelenshop 24. Dat in combinatie met een technische vader / broer / neef / ander familielid of kennis en je bent lekker goedkoop uit!

Ga jij vaak dagjes weg met de auto?

Dit is een gesponsord artikel.