Selecteer een pagina

Het beginnen van een blog kan best lastig zijn. Je wilt graag alles zo goed mogelijk doen, maar er komt zoveel bij bloggen kijken dat dat niet altijd zo makkelijk is! Ik ben misschien geen expert, maar de volgende tips gebruik ik bijna allemaal nog dagelijks. Hopelijk helpen deze blogtips jou ook!

Verzin een goede naam

Je blognaam is het allereerste wat mensen zien. Daarom is het heel belangrijk om een naam te kiezen die lekker klinkt, blijft hangen en die altijd bij je blog past. Je wilt niet dat je later spijt krijgt van je naam. Sommige namen blijf je nou eenmaal niet je hele leven leuk vinden en als jij beauty in je naam hebt, maar hier later niets meer mee wilt, is dat toch een beetje jammer. Tegelijkertijd is het wel heel handig om bijvoorbeeld beauty in je naam te hebben, als jij alleen maar over beauty wilt schrijven. Dan kan je namelijk veel beter scoren in Google.

Persoonlijk heb ik voor Mainly Marlot gekozen. Ten eerste, omdat het een alliteratie is, oftewel, twee keer dezelfde letter. Dit onthoudt wat makkelijker. Daarnaast heb ik er express voor gekozen mijn eigen naam erin te verwerken. Ik merk bij heel veel blogs dat ik eerder de naam van de schrijfster onthoud, dan de naam van de blog.

Wees aanwezig online

Dat klinkt misschien een beetje gek, aangezien je al online wilt gaan bloggen. Als je echter lezers wilt trekken, is het handig om ook op andere social media kanalen aanwezig te zijn. Persoonlijk volg ik heel veel blogs via twitter en bezoek ik die blogs bijna nooit via het intypen van het adres. Daarnaast kan je via je social media accounts ook op een andere, persoonlijke manier contact krijgen met je lezeressen. En iemand die je wat persoonlijker kent, ben je sneller geneigd om te volgen.

Plan je artikelen vooruit

Toegegeven, hier ben ik zelf ook niet zo goed in. Toch is het slim om je artikelen vooruit te plannen en altijd wat artikelen achter de hand te hebben. Soms loopt de dag net anders dan verwacht en dan is het toch vervelend om ’s avonds laat nog je artikel te moeten typen (zoals ik nu doe). Daarnaast is het ook handig om een overzichtelijke kalender te hebben waarin je feestdagen en andere bijzondere moment markeert. Rond Kerst, Valentijnsdag en dergelijke plaatsen veel bloggers speciale content voor die feesten. Om stress te voorkomen is het slim dit soort dingen ruim van tevoren uit te denken.

Besteed aandacht aan je beeld

Beeldmateriaal is even, of misschien zelfs net zo belangrijk als je tekst. Als je op een blog komt, is het eerste wat opvalt de foto’s en de layout. Als dit niet bevalt, zijn mensen zo weg, zonder ook maar een woord gelezen te hebben! Ik raad je daarom ook aan om veel tijd te steken in je fotografie kennis en misschien zelfs een spiegelreflex te kopen. Ik leer zelf nog iedere dag dingen bij en merk hoe beter mijn foto’s, hoe hoger mijn bezoekersaantallen!

Neem overal een notitieboekje mee naar toe

Oké, de douche mag je misschien overslaan, maar je wilt niet weten hoe vaak die boekjes van pas komen! Ik heb zelfs een boekje naast mijn bed liggen, voor de nachtelijke flow aan ideëen. Er is echt niets vervelender dan een goed idee hebben, dit niet opschrijven en vervolgens te vergeten! Mocht je nog moeite hebben met inspiratie te vinden, dan zou je dit artikel moeten lezen.

Gebruik jij deze blogtips al? Of heb je nog andere handige blogtips?