Selecteer een pagina

Ondertussen ben ik al ruim 1,5 jaar aan het studeren, maar woon ik nog altijd bij mijn ouders. Dat heeft zo zijn voordelen, maar toch kijk ik nu steeds meer uit naar het hebben van een eigen kamer. Vandaag deel ik 10 redenen waarom het hebben van een eigen kamer me heerlijk lijkt!

1. Geen last van schreeuwende kinderen om 8 uur ’s ochtends

Ik heb twee zusjes die 10 jaar jonger zijn. Hoewel ik ze heel lief vind, kan ik ze ’s ochtends wel schieten. Met het gegil van je zusjes is niet echt een fijne manier van wakker worden!

2. Eindelijk leren koken

Oké, natuurlijk kan ik bij mijn ouders thuis ook oefen met koken, maar dankzij het drukke schema thuis komt dit er niet zo snel van. Als je echter op kamers zit, heb je niet zo veel andere opties. Wie weet ontpop ik me wel tot een ware keukenprinses! (ik ga nog even verder dromen)

3. Altijd lekker eten

Dit puntje is een beetje afhankelijk van in hoeverre ik me ontpop tot die keukenprinses. Met slechte kookkunsten zal je nog niet ver komen, maar je kan in ieder geval wel elke dag iets kiezen wat je lekker vind.

4. Zelfstandiger worden

Het klinkt misschien ontzettend suf, maar ik wil heel graag zelfstandiger worden. Boodschappen doen, koken en zelfs schoonmaken zijn dingen waar ik wel een beetje naar uit kijk. Oké, toegegeven, ik kijk met name uit naar het zelf boodschappen kunnen doen. Hallo chocoladereep die helemaal voor mij alleen is!

5. Mijn eigen ritme

Het is zo ongeveer standaard: precies op het moment dat ik lekker bezig ben, moeten we net gaan eten. Of net als ik een mailtje aan het typen ben, moet ik even de hond uitlaten. Echt, dit soort dingen gebeuren bijna dagelijks! Als ik eenmaal op kamers zit kan ik lekker zelf bepalen wanneer ik ga eten en hoef ik niet alles uit mijn handen te laten vallen, omdat mijn moeder me roept.

Natuurlijk weet ik ook dat op kamers wonen echt niet altijd zo fijn is als het lijkt. Boodschappen doen, koken en schoonmaken is misschien de eerste keer leuk, maar zal vast en zeker al snel gaan vervelen. Toch kan ik, zeker nu ik wat fanatieker op zoek ben naar een kamer, bijna niet meer wachten tot het zover is!
Woon jij al op kamers?