Selecteer een pagina

Mijn vrije tijd spendeer ik graag achter mijn laptop, met een lekkere snack en een goede serie. Als ware serie verslaafde heb ik ondertussen dan ook al wat aardig series verslonden. Vandaag deel ik 5 series die je echt gezien moet hebben!

The 100

Bijna 100 jaar na een nucleare oorlog, waarbij bijna al het leven op aarde werd uitgeroeid, zijn de enige bekende overlevenden de mensen op de Ark. De Ark is een enorm ruimteschip die bestaat uit alle samengevoegde ruimte stations. De zuurstof begint echter op te raken en daarom worden 100 gevangen, allemaal onder de 18, naar de aarde gestuurd in de hoop dat de aarde weer leefbaar is. Eenmaal op de aarde worden ze flink op de proef gesteld in hun missie om te overleven.
The 100 heeft zo’n beetje alles wat ik maar leuk vind aan series: een goed verhaal met sterke personages, die zich afspeelt in een fantasie wereld. Voeg daaraan toe dat deze ‘fantasie wereld’ helemaal niet zo onwerkelijk zou kunnen zijn en ik ben verkocht!

Arrow

Oliver Queen en zijn vader raken verloren op zee, nadat hun jacht zinkt. Na 5 jaar blijkt Oliver Queen als enige de schipsbreuk overleefd te hebben en wordt hij gevonden op een onbewoond eiland. In zijn tijd op het eiland heeft hij veel dingen geleerd en als hij terugkeert naar Starling City keert hij niet alleen terug als Oliver Queen.
Arrow is een show boordevol actie en humor. De hoofdrolspeler is Stephen Amell en om eerlijk te zijn is het helemaal niet erg dat hij vaak besluit zonder shirt te trainen! Het leuke aan de show vind ik dat je continue tussen het heden en de tijd op het eiland switcht. Iedere keer weer wil je van beiden verhalen meer weten en wordt het bijna onmogelijk om niet door te klikken naar de volgende aflevering!

The Flash

The Flash is een spinoff van arrow. Als Barry Allen na bijna een jaar uit zijn coma ontwaakt, blijkt er veel veranderd te zijn. De bliksem die Barry raakte heeft er voor gezorgd dat hij nu supersnelheid heeft. Onder de naam ‘The Flash’ gaat hij de strijd aan met criminelen uit de stad.
The Flash heeft iets kinderlijks, maar is wel een hele leuke show om als ontspanning te kijken. Verwacht geen extreem goed verhaal, enorm veel spanning of ingewikkelde verhalen. De serie gaat over een superheld en lijkt ook op alle superhelden shows. Desalniettemin is het verhaal leuk, zitten er ook zeker spannende en onbegrijpelijke stukken in en is Barry gewoon heel leuk!

Sherlock

Sherlock is een moderne versie van de welbekende Sherlock Holmes en zijn companion. Samen onderzoeken ze misdaden, moordzaken en andere ogenschijnlijke onoplosbare zaken.
Als je op zoek bent naar een serie waar je uren mee kwijt bent, is dit niet de serie voor jou. Ieder seizoen bestaat uit 3 afleveringen en tot nu toe zijn er pas 3 seizoenen. De show is echter, ondanks deze korte lijst van afleveringen, geweldig! Sherlock is de grootste hork ever, maar juist daarom is hij zo leuk. Daarnaast zit de serie werkelijk geniaal geschreven en blijf je ieder seizoen weer met een mind blown gevoel achter. Een kijkje waar dus!

Reign

Reign begint met Mary Queen of Schots die aankomt op het Franse hof. Hier woont Prins Francis, de prins aan wie Mary uitgehuwelijkt is. Dit huwelijk blijkt echter vele problemen met zich mee te brengen.
Reign is een heerlijke drama serie die zich afspeelt in de 16e eeuw. Liefde speelt een grote rol in de serie, maar er gebeurt nog veel meer interesants. Je zou Reign kunnen omschrijven als een mix tussen Gossip Girl en Game Of Thrones. Een heerlijke serie om van te genieten tijdens een bank-hang-avondje!