Selecteer een pagina

Hoewel ons Instagram feed een poging doet anders te beweren, bestaat niet iedere dag uit confetti en unicorns. Wedden dat je de afgelopen maand minstens één slechte dag hebt gehad? Gelukkig ben je niet de enige die dat overkomt. Er zijn zelfs een hele hoop manieren hoe je je dag kan verpesten: vandaag deel ik er 6!

Niet productief zijn

Een eindeloze to do lijst, honderden afspraken, een chaos in je hoofd en wat doe jij? Vooral heel veel uitstellen en als het even kan Netflixen. Hoe het komt weet ik niet, maar een gestresst hoofd lijkt een enorme aantrekkingskracht tot uitstellen te hebben. Als je een slechte dag wilt hebben, is dat vooral wat je moet doen.
Toch liever een fijne dag? Probeer dan niet boos te zijn om alles wat je niet gedaan krijgt of alle tijd die je al verspild hebt, maar doe een aantal kleine taken. Zelfs al kost iedere taak maar één minuut, na 5 taken voel je je toch een stuk beter!

Non stop werken

Aansluitend op het vorige punt: als er iets goed werkt om een slechte dag te hebben, is het non stop achter elkaar door te werken en zo je productiviteit te verpesten. Jammer genoeg kunnen we niet 12 uur lang geconcentreerd blijven (en nee, ook niet een volledig uur).

De hele dag stil zitten

Je hebt het druk, bent moe en dus klinkt het heerlijk om de hele dag achter je bureau te zitten. Of nog beter: op bed. Als je wel een goede dag wilt kan je natuurlijk beter even gaan sporten of buiten een rondje wandelen om weer een fris hoofd te krijgen.

Ongezond eten

Je bent hard aan het werk en ondertussen geniet je van een ‘welverdiende’ snack. Of twee. Wie doet het niet? Het is natuurlijk de perfecte manier om een slechte dag te hebben: niet alleen ga je je er slechter door voeler, daarnaast voel je je ook nog schuldig omdat je hebt zitten snacken.

Taken niet afmaken

Vol goede moed ben je aan een taak begonnen, om vervolgens te besluiten dat je geen zin meer hebt of je raakt afgeleid. Tja, ‘Een goed begin is het halve werk’ gaat niet altijd op. Nog erger: als je begint met het opruimen van de chaos die je kamer heet, om het vervolgens nog erger achter te laten.

Touching things twice

Dingen niet twee keer aanraken, heb je er ooit van gehoord? Het houdt in dat je dingen meteen moet doen, zodat je ze niet kan vergeten of er niet over gaat stressen dat je het niet mag vergeten. Om een slechte dag te hebben moet je dus vooral niet meteen je mail beantwoorden, niet meteen op reacties reageren en niet meteen iets opschrijven. Zo kan je vervolgens de hele dag stressen over wat je niet mag vergeten! Mislukte dag gegarandeerd!

De foto komt van pexels.com