Selecteer een pagina

Hoewel ik een ochtendmens ben, heb ik ook ik vaak zat moeite met uit bed komen. Juist als ik echt weg moet, voelt mijn bed nog heerlijker aan. Gelukkig weet ik wel een aantal tips die ervoor zorgen dat ik binnen no time uit bed ben!

1. Niet snoozen

Ik weet het, het is heel verleidelijk. Als je straks even een beetje haast kan je nog makkelijk 5 minuutjes blijven liggen. Maar dat snoozen zorgt ervoor dat het veel lastiger wordt om uit je bed te komen. Probeer je wekker meteen uit te zetten. Wel een beetje eng, maar door de stress van het niet willen verslapen, zal je nog sneller echt wakker zijn.

2. Verplaats je wekker

Probeer je wekker eens een keer aan de andere kant van je kamer te zetten. Nu moet je je bed wel uit komen om dat ding uit te zetten. En als je er eenmaal uit bent, kan je er net zo goed uit blijven.

3. Warme sokken/sloffen

Niets is zo vervelend om uit bed te stappen en gelijk op een ijskoude vloer te staan. Vooral in de winter is dit voor mij een ‘goede’ reden om nog even langer te blijven liggen. Daarom heb ik voortaan altijd een paar sokken of sloffen naast mijn bed liggen. Dat scheelt weer een smoesje!

4. Kleren klaarleggen en tas inpakken

Persoonlijk vind ik het heel vervelend als ik weet dat ik nog een hoop moet doen en niets mag vergeten. In plaats van daadwerkelijk op te staan en aan de slag te gaan, ga ik erover liggen piekeren in bed. Zorg daarom dat je kleren en tas al klaar staan de avond van tevoren. Dat scheelt een hoop gestress in de ochtend en je kan langer blijven liggen.

5. Rustig ontbijten

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar probeer je wekker eens iets eerder dan normaal te zetten. Het vooruitzicht van een hoop gestress en gehaast is een stuk minder aanlokkelijk dan het vooruitzicht van een rustig ontbijtje met een kop koffie.

6. Vliegtuigstand

Zet, voor je naar bed gaat, je mobiel op vliegtuigstand en haal hem daar niet meer vanaf tot je aan je ontbijt zit. Heel veel mensen (waaronder ik) hebben de neiging om ‘wakker te worden’ met hun mobiel. Nog lekker even in bed liggen en de nieuwste appjes en tweets doorlezen. Klinkt leuk, maar dit kost je al gauw heel veel tijd!

7. Daglicht

Laat je gordijnen eens een keer open als je naar bed gaat. Misschien iets minder handig als iedereen naar binnen kan kijken, maar het voordeel is dat er ’s ochtends gelijk daglicht naar binnen komt. Van daglicht worden we automatisch wakker en dus wordt opstaan een stuk makkelijker!

Kan jij altijd makkelijk uit je bed komen?