Selecteer een pagina

Een van mijn vele talenten is het verspillen van mijn tijd. Het liefste doe ik dat met het kijken van tv series. Ondertussen heb ik al een belachelijk lange lijst met series die ik volg of gekeken heb. Toch ben ik altijd opzoek naar nieuwe series, zeker nu ik nog even moeten wachten tot er weer een aantal beginnen. Ik word daarom zelf altijd blij van posts over tv series. En dus wilde ik vandaag een aantal van mijn favoriete tv series delen!

1. Suits
Suits is een serie over het advocatenbureau Pearson Hardman. Als Mike Ross op een dag één keer een drug klus aanneemt, komt hij erachter dat het een set-up is. Tijdens zijn ontsnapping loopt hij per ongeluk bij een sollicitatie ronde van Harvey Specter, top advocaat van Pearson Hardman, binnen…
Oké, ik ben verslaafd! Al een aantal keer had ik deze serie voorbij zien komen. Maar een advocatenserie…? Het leek me niet echt iets voor mij. Toen mijn ouders laatst op tv de eerste aflevering keken, besloot ik toch maar even mee te kijken. Nog een aflevering verder en ik was verslaafd. Ondertussen heb ik net de season finale van seizoen 3 gezien en moet ik jammer genoeg nog even wachten tot 11 juni.

Ben ik de enige die mannen in pak sexy vind? – bron: imdb.com


2. Pretty Little Liars
Moet ik überhaupt nog uitleg geven…? Pretty Little Liars gaat over een vriendengroep bestaande uit vijf meiden. Het verhaal begint een jaar na de verdwijning van Allison, één van de vijf. De overige vier beginnen opeens berichten te ontvangen van ene ‘- A’. Deze ‘- A’ dreigt hun donkerste geheimen naar buiten te brengen.
Als je Pretty Little Liars wil gaan kijken, ben je nog wel even bezig. Op 10 juni begint seizoen 5 namelijk al weer. Ik ben ooit begonnen met kijken op aanraden van vriendinnen en ben nooit meer gestopt. Het is een typische meiden serie vol spanning en cliff hangers.

3. Arrow
Arrow volgt Oliver Queen, zoon van een multimiljonair, die het leven van een verwende playboy lijdt. Hij werd, samen met zijn vader, voor dood gehouden, nadat zijn cruise op de open zee zonk. Vijf jaar later keert hij terug, maar die vijf jaar hebben hem voorgoed veranderd. Om zijn stad, Starling City, te verbeteren, gaat hij achter alle slechteriken aan, gekleed in een groene hoodie en gewapend met zijn pijl en boog.
Plot twists? Check! Veel vecht scenes? Check! Six pack? Dubbel check! Arrow is een show die zo’n beetje alles heeft. Geniale humor (wacht tot je Felicity ontmoet!) en geweldige vecht scenes! Plus, de schrijvers krijgen het iedere keer weer voor elkaar de show onverwachte wendingen te laten nemen. Arrow is een van de weinige shows waar ik iedere week naar uit kijk. Jammer genoeg gaat dat nog lang duren, want de season finale is net geweest en het is nog niet bekend wanneer seizoen 3 begint.

bron: theguardian.com

4. The 100
Alle overgebleven mensen leven in een ruimteschip, zwevend boven de aarde. De aarde zelf is na de nucleaire oorlog onbewoonbaar. Er is één probleem. Er is te weinig zuurstof op het ruimteschip. Daarom worden er honderd gevangen, allemaal jongeren onder de 18, naar de aarde gestuurd, met de hoop dat deze ondertussen bewoonbaar is. 
Jongeren die allemaal iets misdaan hebben? Dat is bijna een formule voor problemen. Maar dat is juist wat de serie zo leuk maakt. Je kijkt mee op zowel de grond als in het ruimteschip, waar bij beiden veel problemen ontstaan en geruzied wordt. Eigenlijk gebeurt er altijd wel iets interessants of spannends. Oh, en deze serie is pas in maart gestart, dus je hoeft niet uren terug te kijken. Dit is zo’n serie die je gewoon een keertje gezien moet hebben.

5. Doctor Who
Doctor Who volgt het verhaal van een tijdreizende alien en zijn metgezellen. De Doctor is een Timelord die rond reist met zijn T.A.R.D.I.S. Hij beleeft allerlei vreemde avonturen samen met de mensen die hij onderweg oppikt.
Ja, ik moest hem ertussen zetten. Dit is zo’n serie die ontzettend geeky is, maar echt een hele goede aanrader! De serie zelf is al 50 jaar (!) oud, maar ik raad je aan vanaf 2005 te beginnen. Dan begin je bij ‘nine’, zoals die Doctor genoemd wordt. Waarschijnlijk heb je geen idee wat ik met ‘nine’ en ‘Doctor’ bedoel, maar ik wil nog niet teveel weggeven. Wat ik je wel kan vertellen is dat de serie geniaal is geschreven en dat je niet altijd moet verwachten dat de hoofdpersoon goed handelt. Hij heeft zijn goede en slechte eigenschappen en juist dat maakt de show zo mooi. Daarnaast vind ik het heel leuk dat uiteindelijk alles op z’n plek valt, dan heb je echt zo’n moment van ‘WOW!’.
Ik moet toegeven, de special effects zijn zeker in 2005 nog niet geweldig. Zelf ben ik helemaal niet van het scifi, maar deze show heeft zoveel meer. Vandaar dat ik hem zeker aanraad!

Bron: bfi.org.uk

6. Sherlock
Sherlock gaat natuurlijk over de welbekende Sherlock Holmes. Het speelt zich af in de moderne tijd. Sherlock is nou niet bepaald een makkelijk persoon; hij zegt dingen die je beter niet kunt zeggen en is nogal arrogant. Maar hij is ook een geweldige detective en dus is vaak zijn hulp nodig.
Oké, wie heeft deze show nog niet gezien? Zo niet, dan loop je flink achter! Hij bestaat pas uit drie seizoenen met ieder drie afleveringen. En waarschijnlijk gaat het ook nog wel even duren voordat seizoen 4 uitkomt. Maar één ding kan ik je vertellen, vanaf aflevering één ben je verslaafd. Sherlock is simpel gezegd gewoon een lul, maar stiekem is dat best leuk.

7. Reign
Deze serie speelt zich af in Frankrijk zo rond de 16e eeuw. Mary Queen of Scots is uitgehuwelijked aan prins Francis van Frankrijk, om haar land te kunnen beschermen. Samen met haar drie beste vriendinnen arriveert ze aan het begin van de serie in Frankrijk. Het verbond tussen Frankrijk en Schotland is gebaseerd op het huwelijk van Mary en Francis en dus moet Mary er alles aan doen om te zorgen dat ze met Francis trouwt.
Deze serie moet je alleen al kijken om de geweldige intro. Daarnaast is de serie gewoon een heerlijke drama serie, vol leugens, liefde, macht en af en toe geweld. Ik denk niet dat je na een aflevering meteen verslaafd bent. Ik moet zeggen dat ik ook niet wekelijks deze serie trouw volg. Ik vind het echter wel heerlijk om na een tijdje weer een hele hoop afleveringen in één keer te kijken.

8. The Originals
The Originals draait om de Mikaelson familie, ook wel bekend als werelds eerste vampieren. Klaus, Elijah en Rebekah keren terug naar New Orleans, de stad die ze jaren terug opbouwden. Ondertussen heeft Marcel, die Klaus groot bracht, de macht in New Orleans. Nu Klaus terug is wil hij de macht terug en dat gaat niet bepaald zonder problemen.
The Originals is een spin-off van The Vampire Diaries. Beiden zijn typische tiener vampieren series. Dat neemt niet weg dat ze beiden ook heel leuk zijn. Je moet The Originals alleen al kijken om Klaus; een asshole eerste klas, maar wel een hele leuke asshole. Oh, en Elijah is ook niet verkeerd! Oh en Marcel – goed, je snapt het wel. Genoeg leuke karakters om van te genieten. Niet iedereen houdt van vampieren, maar als je dit wel leuk vindt mag je deze serie zeker niet missen!

bron: thesecrethunt.com

Dit waren een paar van mijn favoriete series. Ik heb er nog veel meer, misschien deel ik die nog een andere keer. Een groot gedeelte hiervan is trouwens al (gedeeltelijk) op Netflix te vinden.
Kijk jij veel series? En heb je nog goede tips? Laat ze vooral hieronder achter!