Morgen start de maand december alweer. De maand van Sinterklaas, Kerst, Nieuwjaar, gezelligheid, kaarsjes, dekens en natuurlijk heel veel lekker eten. Bizar hè, hoe snel het gaat! December is echt één van mijn favoriete maanden. De spanning voor Sinterklaas én dan ook nog eens Kerst, met twee weken lang vakantie. Veel beter gaat het niet worden! Vroeger was ik dan ook altijd dol op die adventskalenders. Met heerlijke chocolaatjes en voor ons tweemaal spanning: voor zowel 5 december als natuurlijk Kerst. Ondertussen vind ik mezelf iets te oud voor ze, maar dat neemt niet weg dat het hele idee erachter nog steeds heel leuk is!

Blijkbaar ben ik niet de enige die er zo over denkt, want ook dit jaar komen de glutenvrije bloggers en ik weer met een adventskalender! Vanaf morgen, 1 december, tot het nieuwe jaar, verschijnt er iedere dag een blog met als thema natuurlijk de december maand! Wanneer wie aan de beurt komt is nog een kleine verrassing, maar ik kan jullie al wel vertellen dat we beginnen bij Mirjam van Ik Ben Glutenvrij! Benieuwd wie er nog meer allemaal meedoen? Dat kan je helemaal onderaan deze post vinden.

Ik ben heel erg enthousiast en ben vooral heel erg benieuwd naar de invullingen van de andere bloggers! Het is voor mij in ieder geval nog een extra reden om uit te kijken naar december. Ik hoop voor jullie ook!

Wie er mee doen, in alfabetische volgorde:

 1. Beaufood
 2. Boeddamum
 3. Creatief glutenvrij
 4. Dayenne’s food blog
 5. De gezonde kok
 6. De glutenvrije man
 7. Foodless
 8. Gebaksjuwelier
 9. Glutenfree Amsterdam
 10. Glutenfree guide
 11. Glutenvrij hoort erbij
 12. Glutenvrij kookhoekje
 13. Glutenvrij reizen
 14. Glutenvrije blog
 15. Glutenvrije mama
 16. Glutenvrijers
 17. Home of comfort
 18. Ik ben glutenvrij
 19. Ik eet vrij
 20. Koos glutenloos
 21. Kook de wereld rond
 22. Laurien is
 23. Lekker glutenvrij
 24. Mama en Emily
 25. Mijn serendipity
 26. Miss Glutenvrij
 27. Pinkpequena
 28. Stories of a coeliac
 29. Young and wild and glutenfree
 30. Your daily intake