Selecteer een pagina

Gezond Eten

2015 is net begonnen en dat betekent dat de meesten nog fanatiek bezig zijn met hun voornemens. Of je bent zoals ik en hebt ze in week één al opgegeven… Maar goed, terug naar die voornemens. Afvallen is toch wel een van de populairste voornemens. Grote kans dat hij ook bij jou op je lijstje staat. Vandaag stap ik uit mijn comfortzone (ja ja, nog een van mijn voornemens!) en vertel ik jullie over afvallen en gezond eten.

Om eerlijk te zijn twijfelde ik een beetje of ik mee zou doen aan deze Wij Bloggen Glutenvrij. Mijn gewicht is altijd al een ‘dingetje’ geweest. In tegen stelling tot vele gluten intoleranten, werd ik niet gezegend met een dun lichaam. Oké, zo dun zijn dat het niet meer gezond is, is natuurlijk ook niet fijn. Toch had ik helemaal niet erg gevonden om wat minder aanleg tot aankomen te hebben.

Zoals ik ook al vertelde in mijn vooruitblik post, wil ik me niet gaan focussen op afvallen. De afgelopen jaren ben ik vaak gefixeerd geraakt door het nummertje op de weegschaal. Ondertussen ben ik ervan overtuigd dat dat nummertje (bijna) niets zegt. Spiermassa weegt bijvoorbeeld meer. Het kan dus best dat je een killerbody hebt, maar net zoveel weegt als iemand met een paar extra lovehandles.

Wat ik dan wel van plan ben? Gezonder te gaan eten. Ik hou van eten en ben er dan ook vrij goed in. Jammer genoeg gebeurt dit niet altijd zo gezond. Overdag snack ik aardig wat weg en dat is iets waar ik met name verandering in wil gaan brengen. Op dit moment probeer ik in plaats van een ongezonde snack, te gaan voor een stuk fruit. Vaak probeer ik dit ook wat ‘interessanter’ te maken door het met een lekkere combinatie te eten. Zo is appel met kaneel een van mijn favo combinaties.

yoghurt met fruit

Met mijn ontbijt en lunch wil ik ook weer wat meer gaan experimenteren en variëren. Nu eet ik heel vaak een crackertje of een boterham. Dit wil ik gaan afwisselen met bijvoorbeeld een salade, yoghurt of iets anders. Hoe meer ik varieer in dit soort dingen, hoe gemotiveerder ik ben om gezonder te eten.

Daarnaast wil ik ook weer meer gaan sporten. Twee jaar terug sportte ik redelijk veel en fietste ik een lang stuk naar school. Mijn conditie was daardoor echt een stuk beter geworden en ik begon het ook aan mijn lichaam te zien. Mijn doel is om dat weer op te pakken en tegen de zomer weer dat figuur terug te hebben. Dat is niet mijn einddoel, maar het zou al heel mooi zijn om dat te halen voor de zomer!

Hoe vreemd het misschien ook klinkt, denk ik dat mijn dieet me juist gaat helpen. Ik ben natuurlijk al gewend wat strenger te leven, wat me denk ik juist kan helpen. Het dieet begint me daarnaast ook weer wat creatiever met eten te maken. Zo at ik vroeger bijna nooit salades en yoghurt en begin ik dat nu steeds lekkerder te vinden.

Over twee weken, als ik vakantie heb, ben ik van plan echt te gaan beginnen. In die week wil ik meerdere recepten uit gaan proberen en wil ik een aantal workouts opzoeken die voor mij werken. Ook wil ik die week een (sport)planning maken en ga ik een sportkalender in elkaar zetten (die je hier vindt). Daar mag ik mijn (half mislukte) no buy challenge wel voor onderbreken! Ik ben benieuwd hoe ik er over een paar maanden voor sta!

Ben je nou benieuwd hoe andere gluten intoleranten over afvallen (of juist aankomen) denken? Dan vind je hieronder een lijst met allerlei leuke blogjes! In het kader van Wij Bloggen Glutenvrij hebben deze blogs er ook allemaal over geschreven!

Creatief Glutenvrij
De glutenvrije Man
Glutenfree Favourites
Glutenvrije Mama
Glutenvrij Reizen
Ik Ben Glutenvrij
Laurien Is
Miss Glutenvrij
Rijstwafel
Stories of a Coeliac
The Dutch Celiac

Ben jij veel met gezond eten bezig?