Er is niets mis met thuiswerken natuurlijk, maar soms zorgen dingen zoals Netflix, je hond of alle huishoudelijke taken toch voor net wat teveel afleiding. Daarom ga ik zelf graag in een koffietentje werken. Ondertussen heb ik behoorlijk wat plekken in Utrecht kunnen testen, dus werd het wel eens tijd om voor jullie een lijstje op te stellen. Bij deze dus 3 van mijn favoriete werkplekken in Utrecht!

’t Koffieboontje

Robuuste houten tafels, koperen ijzerdraad lampen, vintage gloeilampen en het menu op krijtborden: deze plek heeft alle ingrediënten om als hipster bestempeld te worden. Tel daar dan nog het menu bij op (glutenvrij, lactosevrij en dingen zoals bananenbrood en acai bowls) en je hebt de perfecte hipster werkplek. Je zal hier dan ook niet de enige zijn met een laptop voor z’n neus! Gelukkig betekent dat wel dat je hier in alle rust kan werken, nippend aan je espresso banana shake.

Persoonlijk is ’t Koffieboontje mijn favoriet – mede omdat ze een glutenvrije lunch hebben. Deze tent vind je op twee locaties in de stad. De ene ligt aan de Oude Gracht, de andere aan de Gruttersdijk in de Vogelenbuurt. Erg fijn is dat ze hier speciale werkplekken hebben – aan de andere tafeltjes mag je dan ook niet met je laptop gaan zitten.

LOCATIE: Oudegracht 92 / Gruttersdijk 42 | WIFI WACHTWOORD: tkoffieboontje

Ludwig

Op de hoek van Janskerkhof en de Drift vind je Ludwig. Deze plek is natuurlijk ideaal in het centrum gelegen en met op loopafstand verschillende Universiteits gebouwen vind je hier dan ook veel werkende studenten. Aan de lange tafels bij het raam kan je heerlijk zitten, genietend van een goede bak koffie en uitkijkend op alle voorbij fietsende mensen. Fijn als je tussendoor ook even voor je uit wilt kunnen staren. En als je vindt dat je lang genoeg aan het werk bent geweest, kan je jezelf ook nog eens verwennen met een gebakje. Kortom: ideale plek!

LOCATIE: Drift 9, zelfde ingang als de sportschool

Rocking Chair

Iets meer in het noorden van Utrecht vind je in Tuinwijk het zaakje ‘Rocking Chair’. Als je er langs fietst valt het zaakje niet zo gauw op, maar dat maakt het niet minder leuk. Binnen is er genoeg plek waar je met je laptop kan gaan zitten, zoals aan de tafel voor het raam. Kan je ondertussen ook nog af en toe lekker doelloos naar buiten staren. Er zijn meerdere soorten koffie en thee te krijgen en daarnaast kan je er ook ontbijten of lunchen. Of je kan jezelf belonen met een van de homemade taarten.

Deze locatie is een prima plek als je wat werk moet verzetten. Op de achtergrond hoor je wat rustige muziek, het geluid van voorbijrazende auto’s en het gepruttel van het koffiezetapparaat, maar verder is het er vrij rustig. Je vindt er dan ook meestal meerdere mensen die een laptop bij hebben. Kortom: prima plek om lekker te kunnen werken en taart te kunnen eten!

LOCATIE: Willem van Noortstraat 88 | WIFI: RockingChair5G WACHTWOORD: Rockingday88

Natuurlijk zijn er nog veel meer fijne plekjes in Utrecht te vinden, dus wie weet maak ik hier wel een vervolg op. Maar deze 3 horen in ieder geval bij mijn favorieten! Wat is jouw favoriete werkplek? Let me know in de comments!