Selecteer een pagina

WordPress is een van de meest gebruikte blog systemen: het is makkelijk, overzichtelijk en je hebt weinig technische kennis nodig. Een extra optie nodig? Vaak los je dit simpel op met een plugin. Ondertussen zijn er duizenden plugins te downloaden, de één fijner dan de ander. Na een hoop plugins geprobeerd te hebben, heb ik ondertussen een lijst met de fijne plugins. Vandaag deel ik de 9 beste WordPress plugins uit die lijst!

Yoast SEO van Team Yoast

Een welbekende plugin, maar toch moet ik hem even noemen. Mocht je niet bekend zijn met SEO, SEO is Search Engine Optimization. Kort gezegd: hoe goed vindbaar je bent in Google. Hoewel deze plugin geen magische tool is om perfect te scoren in Google, helpt het wel om simpele punten na te lopen. Aan de hand van rode, oranje en groene bolletjes krijg je een lijstje met punten waarop je slecht of juist goed scoort bij iedere blogpost. Ideaal als checklist!

Akismet van Automattic

Niemand zit natuurlijk op spam te wachten. Gelukkig worden de (meeste) spamreacties met deze plugin gefilterd. Om je even een beeld te geven: deze maand zijn er op mijn site al bijna 7000 spamreacties gefilterd! Hoewel het niet altijd vlekkeloos is, scheelt het wel een gigantische hoop werk!

Facebook Comments Plugin van Alex Moss

Niet iedereen heeft tijd of zin om zijn naam, e-mailadres en website in te vullen, om alleen een simpele reactie achter te laten. Daarom heb ik deze plugin, waarmee mensen met hun Facebook account kunnen reageren. Het enige nadeel is dat een apparte comments vak hebt en dat ik geen meldingen krijg.

Instagram Feed van Smash Balloons

De nieuwe Instagram widget in mijn sidebar al gezien? Die staat daar dus dankzij deze plugin. Binnen een paar minuten ingesteld en je kan heel veel zelf aanpassen!

jQuery Pin It Button For Images van Marcin Skrzypiec

Want Pinterest is dé place to be. Tenminste, dat hoor ik de laatste tijd steeds vaker. Met deze plugin krijg je een knop op je afbeelding als je er met je muis op gaat staan, waarmee je in een klik de post kan pinnen op Pinterest.

WordPress Editorial Calendar van Colin Vernon

Deze plugin is ideal als je houdt van overzicht. Hij voegt een kalender toe aan de achterkant van je site, waarin je je blogposts kan inplannen. Nog niet ingeplande concepten kan je verslepen, je kan nieuwe berichten aanmaken en in één overzicht zien welke post al klaar is of welke nog op concept staat.

ReplyMe van Neekey

Ken je dat? Je stelt een vraag in een reactie op een blog, maar vergeet vervolgens terug te gaan voor het antwoord. Met deze plugin is dat probleem opgelost! Zodra jouw reactie een antwoord ontvangt, krijg je een mailtje.

Leadin door Leadin

Ik hou nogal van cijfertjes, grafieken en dergelijken. Dat is mede waarom ik het zo leuk vindt om met Google Analytics te spelen. Hoewel Leadin niet gericht is op cijfertjes, geeft het wel andere inzichten. Ten eerste kan je met deze plugin een popupform maken, waarin mensen zich kunnen inschrijven voor een nieuwsbrief. Leadin verzamelt alle namen in een lijst, die je bijvoorbeeld automatisch kan doorsturen naar Mailchimp.

Vervolgens laat Leadin ook zien hoe mensen bij het popupform zijn gekomen. Vanaf welk kanaal, welke pagina’s hebben ze bekeken en waar hebben ze uiteindelijk het formulier (of een ander formulier) ingevuld? Ideaal om te zien welke blogs het beste werken voor jouw publiek!

Public Post Preview van Dominik Schilling

Wil je je blog eerst laten nalezen voordat hij online gaat? Dan is deze plugin handig! Door een vinkje aan te klikken bij je blog, krijg je een link die je naar andere mensen kan sturen. Ideaal als je iemand wilt laten nalezen op spellingsfouten of als je voor een advertorial goedkeuring moet krijgen!

Pin dit:

De 9 Beste WordPress Plugins | WordPress is een ideaal systeem, met vele opties. Vooral de plugins zijn handig om simpele opties toe te voegen zonder uitgebreide kennis te hebben. Dit zijn de 9 beste WordPress Plugins die je moet hebben!