Selecteer een pagina

Vroeger was de kinderboekenweek mijn favoriete week van het jaar. Vooral vrijdag was een feestje, als ik op school een boek mocht kopen en daarna de hele herfstvakantie had om lekker te lezen. De afgelopen jaren is mijn lees-fanatisme een beetje geslonken. Door tijdsgebrek, het leed dat de leeslijst heet en een iet wat lage bankrekening, kwam ik niet meer aan lezen toe. Zeker de laatste maanden heeft het een dieptepunt bereikt, en dus kwam boektober perfect uit!

Boektober

‘Boektober?!’ hoor ik je denken. Ja, boektober! Boektober is een initiatief van Dagmar en staat voor boek en oktober. De bedoeling is dat je jezelf uitdaagt om in oktober zoveel mogelijk boeken te lezen. Of dat er nou 1, 2 of misschien wel 10 zijn. Samen gaan we ervoor: al bijna 1000 mensen doen er mee! Het is natuurlijk ook veel leuker om met anderen te doen, dat motiveert veel meer dan er alleen voor te staan!
Mijn doel is om deze maand 5 boeken te lezen. Een hoog doel, zeker omdat ik het best druk heb. Gelukkig ben ik de eerste dag al goed begonnen en heb ik al aardig wat pagina’s verslonden!

Dreamwalker – JD Oswald

Het eerste boek dat ik ga lezen – of waar ik eigenlijk al in begonnen ben – is Dreamwalker van JD Oswald. Dit boek past echt precies in mijn straatje: een fantasy boek dat ook nog eens Engels is! Dat kan bijna niet fout gaan. Het boek kwam ik toevallig tegen in een boekenwinkel en de mooie voorkant trok gelijk mijn aandacht. Nadat de omschrijving me ook wel beviel, kon ik hem niet meer laten liggen. Ik heb er al een aantal bladzijden van geleden en het bevalt tot nu toe heel goed.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Throne Of Glass Serie

Afgelopen zomer las ik Throne Of Glass, het eerste boek van de serie. Het verhaal gaat over een beroemde assassin, Celaena Sardothien, in het koninkrijk van Adarlan. Ze spendeert haar dagen in een gevangenis, waar ze gedoemd is de rest van haar leven te spenderen – al zal dit niet zo lang zijn, want niemand houdt het lang vol in de gevangenis. Het einde lijkt na bij te zijn, tot ze opeens een deal voorgelegd krijgt.
De rest zal ik niet verklappen, maar ik kan je wel vertellen dat het eerste boek echt superspannend was! Ik heb ieder moment genoten en kon het boek bijna niet wegleggen. Ik heb dus ook hoge verwachtingen voor de volgende 3 boeken. Hopelijk zijn deze boeken net zo goed!

Verkikkerd – Lisette Jonkman

Yes, je ziet het goed, een Nederlands boek! Mocht ook wel een keer, toch? Ik kan me echt niet heugen dat ik een Nederlands boek heb gelezen. Ik heb echter al zo veel goede verhalen over Verkikkerd gehoord, dat ik de gok wel wilden wagen. Ik ben benieuwd!

Doe jij dit jaar ook mee met Boektober? Laat hieronder dan vooral weten welke boeken jij gaat lezen!

Processed with VSCOcam with hb1 preset