Selecteer een pagina

971028_10200455144396575_52719673_n

Als meisje dat van make-up en kleding houdt, zal het je misschien verbazen dat ik van auto’s houd. Oké, het is misschien minder vreemd als je bedenkt dat ik een technische studie doe. Naast dat ik auto’s op zich leuk vind, zitten er ook heel voordelen aan een auto. Vandaag deel ik mijn liefde voor auto’s en de voordelen ervan!

Hoewel ik niet droom van een garage vol auto’s en niet extreem veel verstand heb van de technische zaken, zou ik wel heel graag een keer op een racecircuit willen rijden of een rondje maken in een mooie auto. Zo lijkt het me heel gaaf om een keer een ritje te maken in een Ferrari, een Maserati of een Lamborghini. Toch lijkt het me, ook al heb je al het geld van de wereld, minder om zo’n auto te hebben, alleen al omdat ik bang zou zijn zo’n duur ding in de prak te rijden. Nee, ik zou toch eerder voor een merk als BMW gaan. Zo vind ik de BMW X3 en BMW 3 serie heel mooi en zie ik me later ook wel rijden in een BMW 1 serie.
Die liefde voor auto’s is met name gegroeid dankzij mijn liefde voor rijden. Vanaf het eerste moment dat ik achter het stuur kroop, vond ik rijden geweldig – oké, de eerste twee straten was ik vooral zenuwachtig, daarna vond ik het geweldig. Heerlijk vind ik het om te scheuren over de snelweg met 13o km/h en na één keer met mijn rijles in de sneeuw te hebben mogen slippen, zou ik heel graag een slipcursus doen.

Ferrari auto

Naast dat ik autorijden op zich heerlijk vind, zitten er in mijn ogen ook heel veel voordelen aan een auto. Mijn broer en ik hebben het geluk dat we samen een auto kunnen delen. We rijden in een Lancia Ypsilon, een heerlijk autootje dat lekker klein is (en dus lekker makkelijk te parkeren is), maar wel 5 deurs. Doordat we die luxe hebben, ben ik steeds vaker met de auto weg. Ik realiseer me opeens dat ik daarom ook veel vrijer ben. Waar ik vroeger afhankelijk was van mijn ouders, de trein of de bus, kan nu ik opeens overal komen. Ik heb geen last van vertraging, overvolle treinen/bussen en ouders die geen tijd hebben.

Zo ook gisteren middag. Met mijn hockeyteam had ik een wedstrijd en hoewel ik geblesseerd was, ben ik natuurlijk wel mijn team gaan aanmoedigen. Ik kon dankzij mijn knie niet fietsen en daarom alleen al is het heerlijk dat ik een auto tot mijn beschikking heb. Na de wedstrijd besloot ik nog met een paar meiden te blijven hangen. Waar je vroeger afhankelijk was van je ouders, kan je nu compleet zelf je keuze maken.
Als je dan toch blijft hangen, dan is het natuurlijk net zo gezellig om iets met z’n allen te gaan eten. En wat doe je dan? Juist ja, door de McDrive. De klassieker als jong bestuurder.

McDrive Auto

Door de McDrive!

Naast leuke dingen gebruik ik de auto ook vaak voor praktische dingen. Ik ben al meerdere keren gered door de auto, als de treinen weer eens niet reden en ik een toets had. Of als ik iets moest halen bij een winkel die niet om de hoek zat (toegegeven, dat kan ik ook best wel eens fietsen, maar dan ben je er gelijk zoveel meer tijd mee kwijt).
En wat dacht je van op vakantie gaan met de auto? Heerlijk is het om door mooie gebieden rijden en dan ook nog alles met gemak mee kunnen nemen.

Sinds ik mijn rijbewijs heb, zou ik echt niet meer zonder kunnen. Als je de mogelijkheid heb, raad ik je ook zeker aan om je rijbewijs te halen. Een auto is misschien een overbodige luxe, maar wel een heerlijke luxe.

Dit is een gesponsord artikel

Foto credits naar mijn broer