Selecteer een pagina

Ik geloof het bijna niet, maar mijn kalender liegt er niet om: het is alweer februari! Zoals gebruikelijk maak ik iedere maand een lijstje met doelen voor deze maand én blik ik terug op de doelen van afgelopen maand. Benieuwd hoe het me afgelopen maand vergaan is?

Terugblik: Januari

Een (begin aan een) blogbeeldbank maken – √

Een studieplanning maken en me eraan houden – x

Een bloggersmeeting organiseren – √

Plannen maken voor de zomervakantie – x

Creëren – √

Thee drinken – x

Blogbrainstormen & regelmatig updaten – √

Sparen met spaarplan – √

Best een aantal dingen van dit rijtje zijn twijfelgevallen. Zo heb ik wel een studieplanning gemaakt, maar werd ik 2 weken ziek, waardoor dat nogal misliep. En zo lukte het blogbrainstormen heel goed (én maakte ik een prachtige planning!), maar heb ik niet zo vaak geupdate als ik zou willen. Dat kwam ook mede door die 2 weken ziekte waardoor mijn hele planning in de war was.
Creëren is wel gelukt, maar niet zoals ik zou willen. Ik ben aardig veel bezig geweest met fotograferen, maar ik ben niet zo veel aan aquarellen toegekomen. Mijn handen kriebelen ondertussen echt weer om aan de slag te gaan!

2016-02-02-10.15.02-3.jpg.jpeg

Februari

Creëren

Deze zet ik er gewoon lekker nog een keertje op! Ondertussen heb ik een aquarelboekje binnen en kan ik dus eindelijk aan de slag met fijn papier – niet van dat papier dat meteen gaat bobbelen. Daarnaast wil ik ook weer ‘normaal’ gaan tekenen en blijf ik natuurlijk lekker fotograferen.

Instagram updaten

Deze sluit eigenlijk een beetje aan bij mijn vorige punt. Deze maand wil ik proberen iedere (ja, iedere!) dag mijn Instagram te updaten. Best wel pittig (ging de eerste dag al bijna meteen fout), maar tegelijkertijd ook heel leuk! Ik vind het heel tof om met Instagram bezig te zijn: ten eerste omdat ik door Instagram met fotograferen bezig blijf en ten tweede omdat ik er heel veel inspiratie uithaal.

Mijn hoofd ordenen

Voor iemand die van lijstjes houdt, vergeet ik verdacht ik vaak dingen op te schrijven. Niets is wat het lijkt, zullen we maar zeggen (oké, de ‘Wie is de mol?’-gekte is weer een beetje naar mijn hoofd gestegen). Langzaamaan ben ik mijn kamer en werkplek zo aan het veranderen, dat ik er optimaal kan presteren. Klinkt heel fancy voor: ik probeer alles op te ruimen en er een logische indeling van te maken. Zo kan ik de juiste dingen op één plek kwijt en hoef ik er niet meer constant mee bezig te blijven. Want als ik ergens goed in ben, dan is het wel stressen over kleine dingen. Vooral als ik ze moet onthouden.

Schrijfuurtjes inplannen

Bloggen is zoiets dat bij mij heel vaak pas ’s avonds laat gebeurt. Niet omdat ik het niet leuk vind – verre van zelfs! – maar omdat het er gewoon een beetje bij inschiet. Om mijn hoofd te ordenen, lijkt het me daarom ook verstandig om voortaan het schrijven in te plannen. Dat is gelijk ook een stuk beter voor mijn ritme!

Niet meer dan 10% van mijn colleges missen

“Ah ik heb toch videocollege, ik kijk het wel lekker thuis!” – ik denk dat dit één van mijn meest gesproken zinnen is. Een zin, die bijna nooit klopt. Het probleem zit er in dat als ik eenmaal achterloop, ik het een beetje opgeef om mijn colleges terug te kijken.
Het idee is dat doel niet alleen voor februari telt, maar voor de gehele periode. Dat komt er op neer dat ik niet meer dan 4 colleges mag missen. Misschien is dat ook al te veel, maar het is beter dan meer dan de helft missen en vervolgens vlak voor de tentamens te moeten gaan bingewatchen. Geloof me, dat is een stuk minder leuk als het geen serie is!
Overigens is het niet mijn idee om bij ieder college te zitten. Soms gaat dit gewoon lastig (met bijvoorbeeld werk) en is het makkelijker om het live te kijken of het achteraf terug te kijken. Zolang ik de colleges uiteindelijk maar gekeken heb.

Tijd effectiever gebruiken

Twee weken terug downloade ik een app waarmee ik het gebruik van mijn telefoon kan meten. Best wel heftig om te zien hoe veel dat is. Zo gebruikte ik afgelopen week Instagram ruim 5 uur, Twitter ruim 5,5 uur en Facebook zelfs bijna 6 uur! In totaal gebruikte ik mijn telefoon ruim 37 uur! Ja echt! Nog erger: het was een tentamenweek! Dat is dus bijna een volledige werkweek, besteed aan grotendeels nietsdoen. Best wel heftig, vind je niet? Mocht je benieuwd naar zijn naar jouw verbruik: de app die ik gebruik heet QualityTime.
De app heeft me dus wel duidelijk gemaakt dat ik veel meer in een week kan doen. In theorie zou ik er een volledige baan naast kunnen doen! Ik weet dat het niet realistisch is om te denken dat ik mijn telefoon niet meer ga gebruiken, maar ik kan wel het gebruik terugdringen. Daarnaast spendeer ik ook nog aardig wat tijd aan social media op mijn laptop, wat ook best minder mag.
Het uiteindelijke doel is dat ik mijn tijd effectiever ga gebruiken. Studeren als ik moet studeren, werken als ik moet werken, bloggen als ik moet bloggen, om vervolgens in mijn pauzes wel op social media te mogen.
Eerlijk is eerlijk, ik denk dat dit best een lastig doel voor me wordt. Ik ben echt wel een beetje verslaafd aan social media en ben heel snel afgeleid. Het zou echter wel heel fijn zijn als het wel lukt! Hoe heerlijk moet het zijn om mijn werk af te krijgen, minder te stressen en ook nog tijd over te hebben voor dingen zoals series? Met ruim 37 uur moet dat alles zeker lukken, nu nog hopen dat ik het zelf volhoud!