Afgelopen maandag kon je al mijn plannen voor 2016 lezen, maar voor de maand januari heb ik ook een aantal plannen en doelen opgesteld. De afgelopen maand was ik compleet vergeten een lijstje met doelen op te stellen (en dus kan ik dit keer ook niet reflecteren op hoe december gegaan is).
Ik merkte dat ik mijn doelen een beetje miste. Het is fijn om een soort houvast te hebben. Een soort rode draad voor wat ik deze maand wil doen. Lang niet altijd lukt het me om die doelen te halen, maar het voelt fijn om een idee te hebben van wat ik ongeveer wil doen. Haal ik het niet, jammer dan, haal ik het wel, fijn!

Een (begin aan een) blogbeeldbank maken

Deze staat al heel gauw (lees deze week) op de planning, dus dat gaat helemaal goedkomen! Bij heel veel blogposts heb ik geen goede foto en ik heb lang niet altijd de tijd om uitgebreid foto’s te maken. Helemaal niet nu het zo snel donker is! Daarom wil ik al langer een beeldbank: een map met foto’s die ik voor alles en nog wat kan gebruiken.

Een studieplanning maken en me eraan houden

Deze maand zijn mijn tentamens en ik loop een beetje achter met mijn studie. Tijd dus om hard aan de slag te gaan! Al vaker heb ik planningen gemaakt, maar bijna nooit volg ik ze echt. Meestal lukt er één ding niet en lukt er vanaf dat moment niets meer. Maar hopelijk deze maand dus niet. Ik heb me voorgenomen dit keer iets meer vrije tijd in te plannen, zodat de planning ook daadwerkelijk vol te houden is en ik eventueel wat momenten heb om toch nog bij te komen.

Een bloggersmeeting organiseren

Ik roep al een jaar dat ik dit ga doen, maar tot nu toe was het er nog nooit van gekomen. Onder toeziend oog van Maaike bracht ik daar deze maand verandering in. Mijn plan is dat ik aan het eind van de maand alles ook echt geregeld heb.

Plannen maken voor de zomervakantie

Hoewel ik al wat vage ideeën heb van wat ik in de zomer zou willen doen, is er nog niets concreets. Oké, met uitzondering van de UIT (Utrechtse Introductie) dan. Ervaring leert dat als ik niets vastleg, er niets van komt. Daarom wil ik alvast wat goede plannen hebben voor de zomer.

Creëren

Ik zei het maandag ook al, ik wil meer met kunst doen. Hoewel ik deze maand er niet aan toe ga komen om naar musea te gaan, wil ik wel blijven schrijven, foto’s maken, tekenen en waterverven. Uiteindelijk denk ik dat het ook echt goed voor me is. Af en toe moet ik even een momentje relaxen en mijn hoofd leegmaken. Dat gaat een stuk beter met creatief bezig zijn dan de hele dag social media afstruinen: dat heeft juist het tegenovergestelde effect.

Thee drinken

Waarschijnlijk vind je dit een beetje een vreemd doel en eerlijk is eerlijk, ik kan je geen ongelijk geven. Toch heb ik een (redelijk) goede reden hiervoor. Naast het feit dat thee drinken iets heel erg gezelligs heeft, is mijn voornaamste reden dat ik een kleine verslaving aan koffie heb. Dat in combinatie met een prikkelbaar darm syndroom gaat niet altijd goed.
Om van mijn verslaving af te komen ben ik dus opzoek naar een vervanger. Tot voor kort vond ik thee niet lekker, maar laatst had ik echt lekkere thee op en dus wil ik het een nieuwe kans geven.
Oké, en misschien komt het ook een beetje omdat ik deze superleuke theeset van Blond tegenkwam. Klein beetje maar hoor.WinterBlond

Blogbrainstormen & regelmatig updaten

Een van mijn doelen voor 2016 is regelmatig updaten. Toegegeven, dat vind ik niet zo makkelijk: na een lange dag school of werk vind ik het lastig om inspiratie te vinden of niet op de bank te gaan zitten. Al vaker is echter gebleken dat ik uit blogbrainstorm sessies heel veel inspiratie haal. Het is zo fijn als je een lijstje met ideeën hebt klaar staan, dus dat wil ik deze maand regelmatig gaan doen!

Sparen met spaarplan

Reizen, op kamers wonen, Anwärter diploma halen… Het zijn niet de meest goedkope dingen. Als ik deze doelen wil halen zal er toch echt wat geld op mijn rekening moeten staan. Geen shopsessies meer dus! Nee, al mijn geld gaat braaf in een spaarvarkentje! Boven mijn bureau hangt nu een mooi spaarplan waarmee ik iedere week iets wil sparen.

 

Titel: Winter Theeset – 4-delig
Merk: Blond Amsterdam
Prijs: €36,99

Bekijk op bol.com


123