Selecteer een pagina

Hoe begin je weer met bloggen als het al een jaar geleden is dat je iets geplaatst hebt? Hoe krijg je weer iets op papier? Lastig, kan ik uit ervaring vertellen. En dus besloot ik maar eens te beginnen met een kleine terugblik op het afgelopen jaar. Om vervolgens 2018 (hopelijk) weer goed te kunnen beginnen met het nieuw leven inblazen van deze blog.

Studie

Vorig jaar plaatste ik nog in mijn ‘dit was 2016’ post dat ik in dat jaar was begonnen met Communicatie- en informatiewetenschappen (CIW) en dit combineerde met Technische Bedrijfskunde. Een best grote keuze vond ik zelf. Dit jaar maakte ik echter opnieuw een grote keuze. Na heel lang twijfelen (lees: honderdduizend gesprekken voeren en minstens een miljoen keer van gedachten veranderen) besloot ik te stoppen met Technische Bedrijfskunde.

En ja, ik weet het, aan de ene kant is dat zonde. Maar aan de andere kant geeft het me de kans om te focussen op een hele hoop andere leuke(re) dingen. Dingen zoals mijn studie CIW. Hoe moeilijk de keuze ook was, ik ben ontzettend blij dat ik hem gemaakt heb.

Bestuur & commissies

Vorig jaar kon je ook lezen dat ik lid was geworden van het bestuur van de Coeliakiemaand. Na een ontzettend gaaf jaar te hebben mogen meegemaakt, ben ik daar nu alweer mee gestopt. De volledige uitleg kan je hier lezen, maar het komt erop neer dat het me allemaal iets teveel werd. Vooral de maanden april en mei waren erg druk en waren moeilijk te combineren met mijn werk en studies. Daarom besloot ik na een heel tof jaar te stoppen.

Nee zeggen is echter niet mijn sterkste kant en ik hou niet van stil zitten. Ik kon het dan ook niet laten om het studiejaar 17′-’18 te starten met twee commissies van mijn studievereniging: de redactiecommissie en de educatiecommissie. Voor de redactiecommissie brengen we ieder studieblok een tijdschrift uit voor de leden van de studievereniging. Als redacteur schrijf ik daarvoor artikelen.

De educatiecommissie is verantwoordelijk voor het organiseren van educatieve activiteiten, zoals een ouderdag, bedrijvendag en bijvoorbeeld lezingen. Daar komt dus een stuk meer verantwoordelijkheid bij kijken – bijvoorbeeld contact hebben met bedrijven – maar dat maakt het juist heel leuk!

Persoonlijk

Op persoonlijk gebied veranderde er een hoop. Zo kreeg ik een hele leuke lieve vriend (die je hier kan spotten), leerde ik weer een hoop nieuwe mensen kennen, ben ik veel meer gaan reizen en leerde ik daardoor reizen ook steeds meer te waarderen en leerde ik mezelf beter kennen. In 2016 ging ik op kamers, maar in 2017 woonde ik echt uit huis. Steeds meer werd mijn kamer in Utrecht mijn thuis, in plaats van het huis van mijn ouders. Daardoor kreeg ik ook langzaamaan steeds meer de behoefte om ook in de weekenden in Utrecht te blijven. Het afgelopen jaar heb ik er best wel van genoten dat Utrecht en mijn kamer echt mijn plekje werden.

Tegelijkertijd kwam ik mezelf het afgelopen jaar ook best vaak tegen. Bijna iedereen om me heen kan het wel bevestigen: ik wil teveel, vind teveel leuk en ben de slechtste nee-zegger ooit. Dat resulteert er regelmatig in dat het me allemaal iets teveel wordt. Na lang twijfelen heb ik uiteindelijk de stap gemaakt om via mijn huisarts naar een psycholoog te gaan. Doodeng, maar ook een van mijn grootste overwinning. Want toegeven aan mezelf en anderen dat het misschien niet zo heel lekker gaat, was voor mij een enorme stap. Gelukkig is het ook een goede keuze geweest, want ik merk dat ik er best veel aan heb.

Het feit dat ik het zo druk had en het me iets teveel werd, zorgde er ook voor dat bloggen niet wilde lukken. Hoewel ik regelmatig een nieuwe post heb geopend, wilde het me gewoon niet lukken om iets op papier te krijgen. Frustrerend, want bloggen is juist altijd een enorme uitlaatklep geweest. Hopelijk kan ik daar dus binnenkort wat verandering in brengen!

Social media

Vorig jaar had ik ook een stukje over mijn blog en social media. Blog gaat nu natuurlijk een beetje lastig worden, met het gebrek aan posts. Maar op social media ben ik wel nog redelijk actief geweest. Of eigenlijk vooral op mijn Instagram. De foto’s hieronder zijn mijn beste 9 foto’s van 2017.

 

 

Leuk om terug te zien dat een aantal mooie momenten voor mij hier ook terug komen. Momenten zoals de eerste keer dat ik mijn raam uit durfde te klimmen en op het balkon durfde te gaan zitten, of de barbecue die we met ons huis hadden, waarbij we een prachtige zonsondergang kregen, en natuurlijk mijn tripjes naar Lissabon en Londen. Maar ook de eerste ijsjes van het jaar met vriendinnen in Utrecht, het dubbel liggen van het lachen tijdens een ‘fotoshoot’ met Maaike en het lekker relaxed maken van huiswerk in mijn bed met een kop koffie erbij, zijn kleine maar fijne momenten voor me uit 2017.

In totaal verzamelde mijn 57 posts uit 2017 bijna 10.000 likes. Bizar veel! Daar kwam nog eens bij dat ik van 675 naar 1133 volgers groeide.

En nu… 2018

Vorig jaar schreef ik in mijn ‘Dit was 2017’ post: “De basis zal in ieder geval wel hetzelfde blijven: van zowel mijn studies als mijn baan verwacht ik niet dat er iets in gaat veranderen.” Oh boy, liep dat even anders! Misschien is het daarom maar goed om niet teveel te verwachten. Het enige waar ik dus op ga hopen is dat ik weer aan mijn hobbies zoals bloggen toekom. En dat ik gewoon een mooi jaar tegemoet ga!

Gelukkig nieuwjaar!