Selecteer een pagina

Ik ben een fanatiek koffie drinker. Dat kan ik natuurlijk uit een hele simpele mok doen, maar het is veel leuker om een versierde mok te hebben. Nog leuker is het natuurlijk als je hem zelf hebt gemaakt! Deze DIY kost je bijna gaan tijd en is supermakkelijk, maar maakt je beker zoveel leuker!

Een tijd terug deed ik deze DIY al voor een video. De beker heb je ook al vaker voorbij zien komen in foto’s, maar tot nu heb ik de DIY nooit in een blogpost gedeeld. Vandaar dat ik hem vandaag met jullie deel!

Je hebt voor deze DIY de volgende dingen nodig:

  • Bak met warm water
  • Nagellak
  • Beker
  • Keukenpapier
  • Satéprikker (eventueel)

Draai je nagellak potje open en laat een paar druppels op het water in de bak vallen. Met de satéprikker kan je eventueel nog een beetje een patroon maken. Doe dit wel snel, anders droogt je nagellak al op. Vervolgens dompel je jouw beker in het water. Ik raad je aan om de nagellak niet te dicht bij het gedeelte waar je mond komt te laten komen. Zo hoef je tijdens het drinken niet bang te zijn dat er perrongeluk wat nagellak meekomt.

Na je beker even in het water gehouden te hebben haal je hem er weer uit. Dep hem nu voorzichtig droog met een stukje keukenpapier en laat hem vervolgens lange tijd drogen. Mocht je niet tevreden zijn met een stukje, dan kan je dit weghalen met nagellakremover.

DIYBeker3Dit is mijn resultaat en ik ben er echt heel blij mee! De mok staat nu iedere dag op mijn bureau. Ik gebruik hem eigenlijk niet als mijn koffiemok, maar als een schrijfwarenhouder. Ideaal en het staat zo leuk!

Overigens kan je natuurlijk kan je ook voor hele andere kleuren gaan. Mocht je deze DIY uitproberen, vergeet dan niet een foto met het resultaat te sturen! Ik ben benieuwd!