Selecteer een pagina

Een nieuwe maand is weer aangebroken en daarmee ook een nieuw lijstje met doelen. Ondanks dat mijn lijstje de afgelopen maand niet een enorm succes was (lees, totaal niet), heb ik toch weer een nieuwe lijst opgesteld. Iets met: je moet ergens beginnen, toch?

Eerst maar eens een terugblik op oktober. Het was een vrij drukke maand, met mijn studie, verjaardagen (waaronder de mijne!) en een hoop afspraken. Iets wat niet een positief effect had op mijn doelen.

Bloggen

Hiervan weten jullie het resultaat al, dus ik ga er weinig woorden aan vuil maken. Heel simpel, dit is totaal niet gelukt.

Mijn vakken bijhouden

Deze is redelijk gelukt. Ik zal niet beweren dat ik volledig op planning lig en de komende dagen zullen nog flink stressen zijn met mijn tentamens, maar het is geen compleet fiasco geworden. Op zich heb ik alles redelijk goed bij kunnen houden, alleen had ik graag al wat meer geleerd voor mijn tentamens de afgelopen weken.

Mijn leven in Utrecht opbouwen

Langzaamaan begint mijn kamer steeds meer sfeer te krijgen, maar er missen nog zeker dingen. Zo heb ik die extra kast nog steeds niet gehaald (maar dat ga ik wel volgende week doen) en wil ik nog extra lampjes ophangen. Wel begint het leven daar langzaam te wennen en gelukkig heb ik straks een paar dagen vrij en kan ik dus mijn kamer echt goed op orde maken.

Op tijd slapen

De afgelopen tijd is mijn ritme een beetje veranderd: ik ga steeds later naar bed en sta steeds later op. Iets wat ik als ochtendmens helemaal niet fijn vind. Mijn doel is om iedere werkdag uiterlijk half 8 uit mijn bed te zijn.

Mijn kleding uitzoeken

Ik vind het heerlijk om om de zoveel tijd mijn kledingkast leeg te halen en uit te zoeken wat ik allemaal nog wil houden. Zo creëer ik weer extra ruimte in mijn kast en krijg ik een goed overzicht van wat ik nog mis. Deze maand wil ik die kast dus weer eens uitzoeken, en daarnaast heb ik nog kleding liggen die ik wil (proberen te) verkopen.

Gezonder leven

Hoe hoger de stress, hoe sneller ik geneigd ben om slecht te eten. Vooral chocola is een guilty pleasure als ik het druk heb. ‘Dat stukje chocola heb je wel verdiend,’ is een zin die ik mezelf dan regelmatig vertel. Gelukkig begint vanaf volgende week een nieuwe (studie)periode en is de rust dus weer een beetje wedergekeerd. En daarmee heb ik dus ook weer meer tijd om te focussen op gezond eten en meer sporten.

Fotograferen

Oh man, wat heb ik dit de laatste tijd weinig gedaan en wat mis ik het! Afgelopen week heb ik – als studie afleiding – een wandeling door het bos gemaakt met mijn moeder en tante, onze honden en mijn camera. Het rood gele palet van bladeren, zonnestralen die het landschap streelden en het rustgevende geklik van mijn camera: gelukkiger kan je mij niet maken. Het enige wat ik nog miste was iemand die model wilde staan. Deze heerlijke middag liet me inzien hoe erg ik het vastleggen van de wereld had gemist.

Deze maand wil ik weer eens vaker de deur uit gaan, gewapend met mijn camera. Gewoon ronddwalen door verlate plekken, bospaden en prachtige straten. Aangezien ik vooral graag portretfotografie doe, zou ik het liefste nog iemand voor mijn camera hebben (voor bijvoorbeeld outfit fotografie). Mocht je je geroepen voelen, dan hoor ik het graag! Laat hieronder even een reactie achter of stuur me een mailtje, dan kunnen we er misschien een gezellige middag van maken.

Minstens één boek uitlezen

Vroeger verslond ik boeken alsof het niets was. Met gemak las ik meerdere boeken in een maand, zeker één per week. Tegenwoordig lees ik amper nog. Ik hou mezelf vaak voor dat dit komt door een gebrek aan tijd, maar stiekem weet ik dat het minderen van social media me genoeg tijd zou geven voor het lezen van een boek. Zo wil ik iedere avond, in plaats mijn social media kanalen afgaan, een halfuurtje in een boek lezen. Met een beetje mazzel slaap ik er ook gelijk beter door.

Een plant adopteren

Ik weet dat dit iets is wat iedereen altijd roept, maar ik ben écht niet goed met planten. Geloof me, ik heb het voor elkaar gekregen een vetplantje dood te laten gaan (tip: een halfjaar geen water geven werkt niet zo goed). Of mijn toekomstige plant dan ook blij met mij moet zijn weet ik niet, maar ik ga mijn uiterste best doen om hem lang te laten leven!

Gezien het falen van het geringe lijstje van vorige maand, met maar drie doelen, ben ik erg benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen met zes. Gelukkig heb ik deze week een paar dagen vrij en kan ik me even opladen voor deze maand. Iets waar ik hard aan toe ben!
Heb jij ook doelen voor deze maand?