Selecteer een pagina

Misschien kan je het je niet altijd even goed voorstellen (aangezien ik niet altijd even consistent post), maar wekelijks gaat er veel tijd zitten in mijn blog. Vooral in de weken waarin ik post gaan aardig wat uurtjes zitten. Denk aan het schrijven, foto’s maken, brainstormen en niet te vergeten: het technische gedeelte.

Bij een blog komt meer kijken dan alleen het plaatsen van posts. Hoewel het niet altijd even leuk is, krijg je ook vaak te maken met de technische kant. Het punt waar je het meeste mee te maken krijgt is toch wel je layout. Zo ook ik, afgelopen zondag avond.
Ik besloot dat ik niet helemaal meer tevreden was met mijn layout en wilde dus een paar aanpassingen te doen. Na lang doorgewerkt te hebben en bijna klaar te zijn, besloot ik dat ik nog één ding wilde veranderen: ik wilde pagina nummers hebben. Zo gezegd zo gedaan, dacht ik. Maar man, wat dacht ik fout.

Uiteindelijk kwam het erop neer dat mijn site crashte en ik nergens meer bij kon. Uiteindelijk zat er niets anders op dan een backup terug te zetten. Ik dacht nog een redelijk recente backup te hebben, maar blijkbaar werden deze automatische backups na 14 dagen verwijderd. De eerst volgende backup? Eentje van april.

Oh man wat vond ik het erg! Ik heb echt letterlijk in de tranen gezeten! Oké, het feit dat het ’s nachts 2 uur was hielp niet echt mee, maar ik vond het gewoon zo erg. De meeste posts vond ik nog niet zo’n ramp, maar er zijn er met name twee waar ik enorm van baal: de SMART blogdoelen en de post over geld verdienen met bloggen. De eerste omdat ik daar veel tijd in heb gestoken, de tweede omdat ik eindelijk kon verwoorden wat ik al lang dacht én omdat ik daar zoveel leuke reacties op heb gehad. Er alleen al over nadenken maakt me gelijk weer verdrietig.

Nou goed, ik heb in ieder geval mijn lesje geleerd. Vanaf nu heb ik iedere twee weken een melding in mijn agenda staan voor een backup. Echt, dit laat ik me geen tweede keer gebeuren. Het feit dat ik een hoop posts kwijt ben vind ik heel erg, maar het geeft me tegelijkertijd ook een soort motivatie om weer fanatiek te gaan bloggen!