Selecteer een pagina

Zo, daar ben ik eindelijk weer! Ik weet het, het heeft heel lang geduurd. Afgelopen week zat vol met projecten en toetsen en van het weekend kwam het er ook niet van (note-to-self; ik moet leren plannen). Maar goed. In dit artikel vertelde ik op het eind dat de Jumbo uitkwam met een vers glutenvrij brood. En daar wilde ik het vandaag over hebben!

De maandag dat het uitkwam ben ik gelijk – correctie: is mijn moeder gelijk naar de winkel gegaan. Zij nam de gele zak mee, de lichtere versie. En man, wat ben ik enthousiast! Voor het eerst sinds een half jaar (valt stiekem best mee), heb ik eindelijk weer écht brood op. Het deed me echt denken aan een normale boterham. Eigenlijk wil ik sinds die maandagmiddag niet meer zonder. Jammer genoeg gaat dat nog niet lukken; het brood heeft een aardig prijsje, €4,25 om precies te zijn. Voor glutenvrij brood is dat niet gek, maar het blijft jammer natuurlijk. Daarnaast heb ik nu al een aantal keer gehad dat het niet op voorraad was. Jammer, want dan ik het al veel meer gegeten! Ik hoop dat, zodra blijkt dat het elke keer uitverkocht is, Jumbo er meer van gaat produceren. En ik blijf hopen dat ze ook andere producten op de markt gaan brengen (denk aan verse bolletjes, etc.).

Sinds kort is er bij Bakkerij ‘T Stoepje trouwens ook een glutenvrij assortiment. Dit bestaat uit verschillende soorten bolletjes en twee verschillende muffins! Vooral dat laatste ben ik erg blij mee, lekker makkelijk om mee te nemen. Alle glutenvrije producten zitten in een aparte plastic verpakking, om kruisbesmetting te voorkomen. Tot nu toe heb ik alleen de muffin met appel geprobeerd. Ik weet nog niet of ik fan ben van de combi muffin en appel, maar de muffin zelf  is wel erg lekker! Totaal niet droog, wat vaak het geval is bij glutenvrije producten.
De chocolade muffin en een bolletje heb ik ondertussen ook in huis. Zodra ik die geprobeerd heb, laat ik weten hoe ze bevallen!

Aangezien ik ondertussen toch bezig ben, wil ik jullie gelijk laten kennismaken met mijn favoriete tussendoortje (mocht je het nog niet kennen). *tromgeroffel..* Het zijn de Choco Chip Cookies (Pepitas) van Schär! Kleine ronde koekjes met chocola erin. Sinds ik me kan herinneren ben ik dol op dit soort koekjes en ik was dan ook heel gelukkig toen ik deze variant vond. Ze kunnen niet tippen aan de ‘echte koekjes’, maar komen wel in de buurt! Ik heb ze nog niet ontdekt bij mijn Albert Heijn of Jumbo, maar vond ze bij een reformwinkel in het dorp. Je kunt ze trouwens ook online bestellen, o.a. bij Le Poole.

Nou, dat was het weer voor deze keer. Het volgende artikel gaat sneller komen en niet zo’n bijeen geraapt zootje zijn – I promise! Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!