Selecteer een pagina

Een van de kerken bij het Glow evenement

Ken je Glow al? Glow is een jaarlijks evenement in Eindhoven waarbij er door heel de stad kunstwerken met licht vertoond worden.Toepasselijk natuurlijk bij de stad van licht! Aangezien ik de vorige jaren niet kon, bezocht ik Glow dit jaar voor het eerst.

Vrijdagavond zat ik, na een gezellige avond in Utrecht, nog even op de bank op Facebook te kijken. Daar zag ik heel toevallig het evenement voorbij komen. Oh ja, dacht ik gelijk. Daar wilde ik nog graag een keer heen. Na even twijfelen appte ik Celeste of ze zin had om mee te gaan. Ze antwoordde ja en dus zaten we een dag later in de trein, op weg naar Eindhoven.

Vanaf het station is meteen duidelijk te zien waar je naar toe moet. Volg de lichtjes! Of nog makkelijker: volg de mensenmassa. Het was echt ontzettend druk, veel drukker dan ik eigenlijk verwacht had! Gelukkig liep alles wel door en stonden we dus niet overal stil.

Onderweg zijn we veel verschillende licht kunstwerken tegen gekomen: de een heel mooi, de ander enigszins saai. Er waren echt veel verschillende kunstwerken. Zelf vond ik de 3D lichtshow en de kerken met een geprojecteerde lichtshow het mooiste.

Belicht kerk bij het Glow evenement

Belicht kerk bij het Glow evenement

Belicht kerk bij het Glow evenement

Belicht kerk bij het Glow evenement

Belicht kerk bij het Glow evenement

Zoals je ziet werd er op een kerk een enorme lichtshow afgebeeld, met tussenpauzes van 3 minuten. Teveel wil ik er niet over verklappen, maar ik kan je wel vertellen dat het echt heel knap gemaakt is. Zo is de show echt precies afgemeten op alle randen en figuren van de kerk.

3D kunstwerk bij het Glow evenement

3D kunstwerk bij het Glow evenement

3D kunstwerk bij het Glow evenement

Hoewel ik de kerk gaaf vond, vond ik de 3D lichtshow nog leuker. Je zag een grote witte stellage met daarin een wit 3D figuur. Vervolgens begint de show en verschijnen er blauwe en rode lijnen. Hoewel het wel iets had, vond ik het er ook een beetje vreemd uitzien. Toen we eenmaal verder liepen, zagen we echter dat mensen met 3D brillen stonden te kijken. Tof! Zodra de show voorbij was, werden de brilletjes weer doorgegeven en kon de volgende de show zien. Dat opzich vond ik al een tof idee: je werd een beetje gedwongen om contact te hebben met andere mensen op een hele leuke manier.
Op de foto zie je natuurlijk niet de 3D figuren. Ik raad je zeker aan om die in het echt te gaan bekijken!

 

Glow9

Hoewel ik nog meer foto’s heb, wil ik niet al teveel delen. Zou natuurlijk niet leuk zijn als je nog wilt gaan! Mocht je willen gaan, dan is Glow is te zien in Eindhoven van 8 tot en met 15 november!

Ben jij al naar Glow geweest, of ga je nog?