Selecteer een pagina

img_3105

Biercafé…? Ik weet het, daar verwacht je niet gauw van dat je er glutenvrij kan eten. Een tijd terug kwam ik dit echter online tegen en dus wilde ik het heel graag een bezoekje brengen! Samen met Nikki ging ik shoppen in Utrecht en we besloten bij Olivier te gaan lunchen.

Het eerste wat ik dacht toen ik binnen liep: wauw! Het café zit in een oude schuilkerk. En dat is te zien ook! Zodra je binnenkomt lijkt het alsof je je in een kerk bevindt, in plaats van café. Het enige kleine verschil is dat er tafeltjes staan en natuurlijk een grote bar. Oké, groot verschil misschien. Dit was overigens niet de eerste keer dat ik er was wezen eten. Nikki en ik gaan vaak naar Utrecht en de vorige keer waren we hier ook al naar toe gegaan.

ipp

Naast de sfeer, is het eten er ook geweldig. De vorige keer ging ik voor de tomatensoep en die was zo goed bevallen dat ik besloot hem gewoon nog een keer te nemen. De tomatensoep wordt geserveerd met glutenvrij brood, dat echt heel lekker is! Het is algemeen bekend dat ik niet zo dol ben op het glutenvrije brood, maar dit brood vind ik zelfs droog lekker (dat zegt wat).

ippHet was trouwens niet zo dat ik alleen voor de tomatensoep kon gaan: er was meer dan genoeg keus. Zo ging Nikki voor kroket met brood (wel met gluten) en dit was ook erg lekker. Natuurlijk was ik benieuwd wat er glutenvrij te krijgen was. De behulpzame serveerster ging het meteen even allemaal na vragen en vertelde me dat alles van de kaart glutenvrij gemaakt kan worden. Kijk, dat is nog eens fijn!

img_3101 img_3102

Nog een leuk extraatje aan het café: ze hebben een huiskat. De kat loopt gewoon overal rond en gaat af en toe op stoelen liggen slapen. Niet zo fijn als je allergisch bent, maar voor de dierenliefhebbers onder ons is dit geweldig. Het geeft nog net dat beetje extra sfeer.

Mocht je een keertje in Utrecht zijn, dan raad ik je zeker aan hier een kijkje te nemen! Het café ligt vlak bij winkelcentrum Hoog-Catharijne dus is makkelijk te bereiken en het is ook allemaal prima betaalbaar. Voor meer informatie (zoals o.a. de menukaart) kan je een kijkje nemen op de site van Biercafé Olivier.

Wat is jouw favoriete (glutenvrije) lunchplek in Utrecht?

Instagram – FacebookTwitter 
Sommige foto’s zijn gejat van Nikki