Selecteer een pagina

Ken je dat? Heb je ’s avonds een feestje en dan bedenk je pas op het laatste moment dat je geen cadeau hebt. Mij is het al meerdere keren overkomen, zelfs binnen mijn gezin ben ik het nog wel eens vergeten. Super vervelend en gênant! Gelukkig heb ik ondertussen 18 (bijna 19) jaar ervaring en heb ik door de jaren heen een aantal trucjes ontwikkeld. Zo sta je nooit meer met lege handen!

Ten eerste raad ik je aan om een keer goed te gaan zitten en een lijst te maken met alle verjaardagen van familieleden, kennissen en vrienden. Zet dit in je agenda plus een week of twee weken van tevoren alvast een herinnering. Eventueel kan je het nog vaker van tevoren opschrijven, zodat je het zeker weten niet vergeet.

Goed, ondertussen weet je wanneer iedereen jarig is, maar een goed cadeau een week van tevoren bedenken is zo makkelijk nog niet. Daarom ben ik eigenlijk heel het jaar opzoek naar cadeautjes. Oké, opzoek is misschien een groot woord, maar ik ben er wel vaak even mee bezig. Als ik bijvoorbeeld een leuke aanbieding tegen kom, vraag ik me altijd even af of dit niet een perfect cadeau voor iemand zou zijn. Dat die persoon net een week terug jarig is geweest, maakt me dan niet uit. Ik heb liever een cadeau een jaar van tevoren dan een dag na de verjaardag. Zo ligt er al maanden een cadeau voor mijn zusje in de kast (die volgende week jarig is) en heb ik nu alweer een cadeau voor mijn vader klaar liggen (die eind juni jarig is).
Soms koop ik ook wel eens iets, waarbij ik niet direct iemand in gedachten heb. Het is altijd handig om een cadeau achter de hand te hebben, mocht je echt niets weten. Ik had bijvoorbeeld een tijdlang cadeausetjes van de Body Shop thuis liggen. Ze waren in de aanbieding en dus bestelde ik er een paar. Bijna ieder meisje maak je hier wel gelukkig mee.

Cadeau make-up w7 palette

Misschien houden jullie wel beiden van make-up…

Er zijn momenten wanneer je gewoon op niets kan komen. Handig is dan om te bedenken welke interesses je met die persoon deelt. Er zijn vast wel dingen die jij, gebaseerd op die interesses, graag zelf zou willen krijgen. Vanuit jezelf bedenken wat je graag zou willen hebben is vaak makkelijker dan iets voor iemand anders te moeten verzinnen.

Wees creatief! Iets kopen is leuk, maar iets zelf maken is nog veel leuker! Het is een stuk persoonlijker en geeft ook het idee dat je er heel veel tijd in hebt gestoken, terwijl dit niet altijd zo hoeft te zijn. Zoek je iets voor iemand die veel koffie drinkt, dan kan je bijvoorbeeld een beker van Starbucks customizen. Of hoe gaaf is het om een zelfgemaakt fotoboek te krijgen? Er zijn oneindig veel mogelijkheden en voor een paar euro heb je al snel iets bijzonders.

Cadeau boeken Charlain Harris True Blood

… of van boeken?

Weet je echt niets of heb je echt geen tijd meer? Dan kan je altijd voor een cadeaukaart gaan. Het lijkt alsof je er meer tijd in hebt gestoken, dan wanneer je geld geeft. Tegelijkertijd is het lekker makkelijk. Bij bijvoorbeeld de Jumbo, Albert Heijn, Kruidvat, etc. kan je voor van alles en nog wat een cadeaukaart halen. Een cadeaukaart voor iemands favoriete winkel komt toch net leuker over dan wat geld in een envelop.

Hopelijk zit jij met deze tips nooit meer zonder cadeau! Natuurlijk hoef je dit niet alleen voor verjaardagen te gebruiken, maar zijn deze tips ook toepasbaar op Sinterklaas, Kerst, etc. Dat komt er natuurlijk ook alweer gauw aan, maar als je nu begint met zoeken, ben je ruim op tijd! Succes met je zoektocht!
Ben jij goed in het geven van cadeau’s?