Selecteer een pagina

Nieuwe maand, nieuw lijstje met doelen. Zoals jullie ondertussen wel weten stel ik iedere maand een lijstje met doelen op. Niet alleen om jullie te ‘vermaken’, maar vooral als stok achter de deur. Ik zal niet beweren dat alles lukt, maar mijn lijstje online plaatsen helpt wel. En dus ook voor november heb ik weer een aantal doelen opgesteld. Zo ga ik o.a. aan mijn (nieuwe) kamer werken en ga ik een ware keukenprinses worden!

* Tekenen/illustreren/kleuren *

Deze is gelukt en niet zo’n beetje ook! Ik ben vooral bezig geweest met kleine illustraties en heb veel stickers gemaakt. Superleuk om te doen en het werkt ook heel ontspannend. Ik gebruik het ook als een soort beloning: als ik gedaan heb wat er op mijn planning stond, mag ik nieuwe stickers maken én er een bij plakken.

* Lezen *

Soort van gelukt… Mijn doel was om 5 boeken voor boektober te lezen. Dit is niet helemaal gelukt, omdat er onverwachts iets meer op mijn pad kwam. Daarnaast kwam ik ook op de normale momenten dat ik lees, niet meer aan lezen toe. Zo reisde ik opeens bijna niet meer alleen en haalden mijn ouders me op na werk, in plaats van dat ik ruim een half uur moest wachten (=lezen). Toch heb ik wel wat gelezen en is boek 4 nu bijna ten einde. Niet helemaal gelukt, maar het uiteindelijke doel heeft het wel bereikt: ik wilde graag weer gemotiveerd worden voor lezen en dat ben ik zeker! Er zit nu weer standaard een boek in mijn tas en er staan alweer 2 nieuwe boeken op me te wachten. Oh en er ligt ook een lijstje voor Sinterklaas klaar!

* Nog meer studeren & een 7 halen *

Toen ik dit doel opstelde, had ik er niet bij stil gestaan dat mijn tentamens half in oktober, half november zouden vallen en dat ik mijn punten nog niet terug zou hebben in oktober. Wel heb ik een paar tussentoetsen gemaakt en twee presentaties gehouden. Daar heb ik o.a. een 7, 8 en een 9 aan overgehouden! Daarnaast ben ik van één vak er ook wel van overtuigd dat het minstens een 7 wordt (dit is een projectvak, dus geen tentamen). Ik ben dus heel tevreden met het resultaat!

* Er tussen uit *

Yes, ook deze is best goed gegaan! Ik ging naar de Efteling, wandelde een paar keer door het bos en ging uit eten.

* Mijn blog up to date houden *

Uh, zullen we deze maar overslaan?

* Mijn ritme vinden & orde op zaken stellen *

Ik was zo goed bezig. Echt! Maar toen kreeg ik een kamer, en vond ik het niet zo handig om alles uitgezocht te hebben, om vervolgens weer uit te moeten zoeken wat er mee moet. Dan kan ik dat net zo goed in een keer doen. Mijn kledingkast is dus nog niet zo goed opgeruimd (om maar niet te spreken over mijn kamer), máár er is wel een mooie planning! Voor de komende periode heb ik een uitgebreide planning gemaakt. Lekker overzichtelijk en zoals ik al eerder zei, kunnen er stickers bij als ik mijn taken gehad heb. Ziet er superleuk uit en motiveert ook heel goed!

November

* … mijn kamer afmaken. *

Zoals ik dus al zei, heb ik eindelijk een kamer! Op een ideale ligging (5 min van het station) en mét eigen badkamer. Morgen (donderdag) gaan mijn ouders en ik alle Ikea meubels in elkaar zetten. Hopelijk is dan ook alles klaar voor het weekend, zodat ik er komende week, bij het begin van de nieuwe periode erin kan. Met alles klaar bedoel ik dan alleen de meubels, daarna moet natuurlijk nog een hoop gebeuren. Want alleen meubels erin zetten, maakt het natuurlijk niet erg gezellig. En dus valt er nog een hoop te doen deze maand!

* … minstens 3 nieuwe recepten proberen. *

Op kamers gaan betekent natuurlijk ook dat ik vaker zal moeten gaan kijken. Daar zie ik best wel een beetje tegenop, want ik ben geen held in de keuken. Natuurlijk kan ik wel een paar standaard recepten (zoals spaghetti bolognese) in elkaar flansen. Maar deze maand ga ik dus nog 3 nieuwe proberen. Moet wel lukken, toch?

* … nu echt orde op zaken stellen + een ritme aannemen. *

Deze stond vorige maand dus al op mijn lijstje, maar dankzij het krijgen van mijn kamer is dit een beetje uitgesteld. Nieuwe ronden nieuwe kansen! Zo wordt het o.a. maar eens tijd dat ik ga bedenken welke kleding mee gaat naar mijn kamer, welke bij mijn ouders blijft en welke nu toch echt weg mag.

* … meer genieten, minder stressen. *

Ik laat het misschien niet zo snel merken, maar ik kan best wel snel over dingen stressen. Dan maak ik me druk om de meest stomp zinnige dingen, die uiteindelijk toch wel goed komen.

* … minder van anderen aantrekken. *

Eigenlijk borduurt deze een beetje voort op mijn vorige doel. Want één ding waar ik veel over kan stressen, is wat andere van mijn denken. Neem nou mijn outfit post van zaterdag: voor iedere foto keek ik een paar rond, of er echt niemand in de buurt was. En als er dan toch iemand kwam aanlopen, werd ik gelijk een paar graden roder.
Maar ook in het dagelijks leven ben ik vaak bezig met de mening van anderen. Van mijn kledingkeuze, tot mijn make-up, tot hoe ik loop. En daar zou ik dus graag verandering inbrengen. Nu verwacht ik niet dat ik dat in een maand compleet veranderd heb, maar ik wel een begin maken.

* … een citytrip plannen? *

Dit is een beetje een twijfelgevalletje. Want ja, ik zou supergraag op citytrip willen. Maar met wie, of alleen? En van welk geld? Vooral die laatste is wel een dingetje.

* … blijven tekenen & lezen. *

Afgelopen maand heb ik dit best veel gedaan en ik vond het heerlijk! Dus deze staat gewoon weer op mijn lijstje. Vooral zodat ik er zelf aan blijf denken.