Selecteer een pagina

Desk

Daar zat ik dan. Gisteren, achter mijn laptop. Mijn vingers in de aanslag om een blog te typen. Maar na tijden in de blogflow te zitten, wilde het gisteren even niet lukken. Ik zat even in bloggers blok. Die heb ik wel vaker, maar toch probeer ik iedere week 2 à 3 keer iets te posten. Waar ik dan mijn inspiratie vandaan haal?

Notitieboekjes zijn je vriend
Iets wat altijd – maar dan ook altijd – in mijn tas zit is een notitieboekje. Je wilt niet weten hoe vaak ik in de trein zit en het meest fantastische idee ooit bedenk. Of ik midden in mijn college even een blogje wil neer pennen. Zonder mijn vertrouwde notitieboekjes waren velen van deze posts verloren gegaan. Op momenten dat ik dan even geen inspiratie heb, vind ik altijd wel iets terug in een van deze boekjes.

Bezoek andere blogs
Iets waar ik heel veel inspiratie uithaal is andere blogs. Natuurlijk schrijf ik nooit letterlijk een post over, maar vaak inspireren blogs mij wel weer tot mijn eigen blogjes. Meestal komen deze ideeën vanzelf als ik blogs lees (en schrijf ik ze gelijk op in mijn notitieboekje). Er zijn echter ook momenten dat ik een blog moet typen, maar geen inspiratie heb. Dan bezoek ik vaak mijn favoriete sites en scan ik hun posts op dingen die me kunnen inspireren. Overigens werkt een tijdschrift hier ook goed voor.

Bekijk je categorieën
Er zijn momenten dat ik me even helemaal niet meer kan bedenken wat er bij mijn site past. Vaak bekijk ik dan mijn categorieën en pik ik er één uit waarover ik wil schrijven. Door het focussen op één categorie wordt het makkelijker om gericht te denken en dus met een goed idee te komen.

Populaire berichten
Open Google Analytics en ga opzoek naar je meest populaire berichten. Kies er één uit, lees de comments (om even extra vrolijk van te worden) en bedenk iets wat op je artikel voortborduurt.

Draai een rondje
Sluit je ogen, draai een aantal rondjes, stop en bekijk het voorwerp aan je linkerkant. Of dit nou je bed, een agenda of een beker is, dwing jezelf erover te schrijven! Wedden dat je er zo creatief van wordt, dat je een van je leukste blogs ooit schrijft?!

Doe research
Natuurlijk mag je pinterest, weheartit en bloglovin tijdens je blogtijd afstruinen! Dat is gewoon allemaal research, toch?

Blog je gedachten
Wat houdt je de laatste tijd bezig? Ben je veel aan het sporten geslagen, loopt school niet zo lekker of zit je hoofd vol met iets anders? Blog erover! Af en toe is heerlijk om alles even van je af te kunnen schrijven. Daarnaast vinden veel lezers het juist leuk om ook een persoonlijke kant van een blog te zien. Win win dus!

Neem rust
Wil het echt even niet lukken? Neem dan gewoon even afstand. Ga een boek lezen, kijk een serie, maak een wandeling of doe iets anders waar jij van tot rust komt. Als het niet lukt, dan lukt het niet. Jezelf dwingen om wel iets te schrijven werkt dan alleen maar averechts en het is echt geen ramp als je een dagje niet blogt.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Disclaimer: afbeelding gevonden op weheartit