Selecteer een pagina

De kerstvakantie is één van mijn favoriete momenten om te bakken. Het is koud, dus de warmte van de oven is niet verkeerd, ik heb alle tijd en tijdens Kerst mag je je natuurlijk ongegeneerd volstoppen. En dus dook ik van de week weer eens de keuken in.

Dit keer maakte ik een variant op mijn Sint Schuimpjes. In plaats van Sintjes en Zwarte Pieten, maakte ik mini kerstbomen. Het recept is dan ook niet heel bijzonder. Je doet precies hetzelfde als bij de Sint Schuimpjes, al gebruik je nu groene kleurstof (ik combineerde de blauwe en gele kleurstof van Dr. Oetker). Daarnaast gebruikte ik voor de versiering sterren (van de Jumbo) voor bovenop de boom en vermaalde ik candy canes (van de Hema), die ik over de boompjes heen strooide.
Voor het gemak, hieronder nog de korte variant van het recept.

Benodigdheden

  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • Groene kleurstof
  • Eetbare sterren
  • Candy Canes
  • Spuitzak met ster spuitmond

Bereiding

Mix de eiwitten en suiker tot er witte, stevige pieken ontstaan. Doe vervolgens de kleurstof erbij en mix dit kort.
Spuit de meringue op een bakplaat in de vorm van een kerstboom (3 toefjes, die steeds kleiner worden). Vervolgens kan je de kerstboompjes naar wens versieren.

Nu kunnen je meringues de (voorverwarmde) oven in. Ze moeten ongeveer 1,5 uur op 90 graden bakken, maar dit is wel afhankelijk van de grote van je kerstboom meringues.

Processed with VSCO with hb1 preset


Fijne feestdagen!