Selecteer een pagina

Een tijdje terug bedacht Linda van Streets Ahead de Life Improvement Tag. Ondanks dat ik eigenlijk geen tags meer wilde doen op mijn blog, vond ik deze tag wel heel tof en past hij heel goed bij mij en mijn blog. De Life Improvement Tag gaat over het verbeteren van je leven (ja echt), doelen opstellen, en inspiratie en motivatie. Vragen zoals ‘Wat is je grootste droom?’ en ‘Waarvan krijg je energie’ komen allemaal voorbij. Kortom: vraagstukken die ik interessant vind! Net toen ik hem dus wilde gaan invullen, zag ik dat ook nog eens werd getagd door Lisa. Extra veel reden om hem in te vullen natuurlijk!

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?

Gelukkig worden. Nee oké, ik zal niet flauw doen, dit is iets te cliché. Maar om eerlijk te zijn, weet ik het niet echt. Een ding wat ik zeker weet is dat ik heel graag ooit wil trouwen en kinderen wil krijgen, maar ik weet niet of dat ook echt mijn grootste droom is. Eigenlijk wil ik wel wat meer bereiken dan kinderen krijgen.
Het is iets wat me de laatste tijd wel steeds meer bezig houdt. Als ik vertel dat ik een 2e studie ga doen, krijg ik vaak de vraag wat ik dan uiteindelijk wil gaan doen. Zelf heb ik echter nog totaal geen idee. Wat ik later wil gaan doen, is in mijn ogen namelijk wat groter dan ‘dit is mijn baan’. Het is doen wat je het allerleukste vind om te doen en worden wie je wilt worden. En dat laatste, dat weet ik nog helemaal niet. Er zijn zoveel dingen die ik leuk vind om te doen of zou willen doen: bloggen, een eigen bedrijf hebben, deze gecombineerd, communicatie werk en ga zo nog maar even door.
Kortom: ik weet het nog niet. Maar het is wel iets waar ik mee bezig en hopelijk binnen een paar jaar antwoord op kan geven.

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?

Nou, nog niet echt dus, want hij is er nog niet. Maar zoals ik al zei ben ik er wel mee bezig erachter te komen wat die droom is. Dat doe ik vooral door me continue af te vragen wat ik nou echt leuk vind om te doen. Zo geeft mijn nieuwe baan (PR-assistente) weer nieuwe inzichten en kom ik binnen mijn studie ook weer dingen tegen die ik niet leuk vind. Het is een lijstje dat dagelijks verandert, maar hopelijk binnen een paar jaar een kabbelend beekje wordt in plaats van een onstuimige rivier.
Voor de rest probeer ik het vooral los te laten. Ik ben er van overtuigd dat ik die droom vanzelf wel tegen kom, op de hoek van de straat als ik er vooral niet mee bezig ben.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?

Over al mijn doelen voor 2016 schreef ik al eerder, maar mijn grootste doel is toch wel dat ik naar Utrecht ga en me daar echt thuis ga voelen. Het is iets wat me heel veel bezig houdt en waar ik heel erg naar uit kijk. Tegelijkertijd is het misschien niet helemaal een doel te noemen, want het is al zeker dat ik naar Utrecht ga en thuis voelen komt meestal toch wel met de tijd.
Als ik dan een ander doel zou moeten noemen, zou het toch wel reizen en mijn Anwärter halen zijn. Die zie ik een beetje als één doel, want om mijn Anwärter te halen moet ik naar Oostenrijk en dat is natuurlijk ook reizen. Op dit moment heb ik nog niet zoveel tijd, naast mijn drukke periode en twee baantjes, maar hopelijk kan ik de volgende periode wel veel reizen. Ik hoop dan een paar stedentrips te doen, dus mocht je nog tips hebben, let me know!

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?

Ik denk vooral, schrijf ze op en hang ze ergens waar je het iedere dag ziet. Ik merk zelf dat ik mijn doelen vooral niet haal, omdat ik ze vergeet. Natuurlijk zet ik ze iedere maand op mijn blog, maar overdag denk ik er gewoon niet aan en doe ik er dus ook niet actief iets mee. Door je doelen iedere dag te zien, denk je er iedere dag even aan en kan je ook iedere dag iets aan je doelen doen, of in ieder geval proberen.

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?

Eerlijk? Dat is echt altijd anders. De ene keer maak ik de avond van tevoren een lijst, de andere keer schrijf ik de hele dag dingen op en weer een andere keer schrijf ik niet eens alles op. Ik ben zelf nog heel erg zoekende in hoe ik mijn dag kan plannen en zo productief mogelijk kan werken.
Wel werk ik tegenwoordig met de dagplanner van Team Confetti en die vind ik heel erg fijn. Het enige nadeel: ik wil ook graag een weekoverzicht. Dus ik denk dat ik binnenkort langs de Sostrene Grene ga (iemand zin om mee te gaan?) en daar de weekplanner ga halen.

Life Improvement Tag

Hoe ga je te werk in een superdrukke periode?

Eigenlijk werk ik juist beter in een drukke periode. Ik ben nogal een uitsteller en hoe meer tijd ik heb, hoe erger het wordt. Dan heb ik het idee ‘Ah, ik kan wel even een serie kijken’ en vervolgens moet ik mijn blogpost nog op het laatste moment schrijven.
In een drukke periode is het vooral niet nadenken en gewoon doen. Er is dan geen moment om het later te doen, dus vind ik het makkelijker om me er meteen toe te zetten. Ik zit nu in een superdrukke periode en ik merk dat ik er echt een stuk productiever van werk. Waar ik normaal gesproken over een opdracht echt wel zo’n 5 uur zou doen, was ik er nu met zo’n 2 uur mee klaar. Het liefste heb ik dus een (redelijk) drukke periode, waarin ik nog wel aan leuke dingen toe kom, maar ook hard moet werken.

Wat is jouw #1 planning tip?

Ik kan hier een heel mooi verhaal op gaan hangen over wat het beste werkt, maar eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo’n held in plannen. Ondanks dat ik het best wel leuk vind om me er mee bezig te houden en ik wel planningen maak, hou ik me er heel slecht aan. En dan heeft zo’n planning dus weinig nut. Dus misschien is wel mijn beste plantip: vind een manier om je aan je planning te houden. In mijn geval is dat er dus voor zorgen dat ik het niet te veel tijd heb.
Een tip die voor mij trouwens wel goed werkt is realistisch zijn en tijden opschrijven. Soms maak ik een hele lange to do list en denk ik dat me dat vast wel lukt. Vervolgens ga ik de tijd per taak inschatten en merk ik al gauw dat dat niet te doen is. Die tijden heb ik echt nodig om een realistische planning te maken.

Wat is jouw ochtendritueel?

Die kan per dag heel erg verschillen, omdat ik vaak op verschillende tijden op moet staan en naar bed ga. Meestal neem ik in ieder geval wel de tijd ’s ochtends: ik plan vaak ongeveer een uur en een kwartier in. Nadat ik even rustig met mijn telefoon in bed ben wakker geworden, ga ik mijn gezicht wassen en mijn make-up doen. Daarna kleed ik me aan, zodat ik meteen echt helemaal klaar ben voor de dag. Ik vind dat heerlijk, om al helemaal klaar te zijn, want dan weet ik precies hoe lang ik kan ontbijten. Vervolgens ga ik naar beneden om te eten (en evt. eten klaar te maken voor die dag). Als ik mazzel heb, heb ik nog tijd om een kop koffie te pakken en rustig de krant of blogjes te lezen. Daarna de laatste dingetjes zoals mijn tanden poetsen, tas inpakken en naar de wc en dan gauw de deur uit.
Ik zit er overigens over te denken om mijn ochtendritueel wat aan te passen. ’s Ochtends ben ik het meest productief en dus wil ik iets eerder gaan opstaan om meer uit mijn dag te halen. Ik zit erover te denken om dat volgens The Miracle Morning te doen. Al eerder schreef Linda van Streets Ahead over haar Miracle Morning en ook Deisy van Visionairy Life schreef er iets over. Als waar ochtendmens heb ik al vaker gemerkt dat een rustige ochtend mij ontzettend veel energie, motivatie en inspiratie geeft voor de rest van de dag, dus dit klinkt als iets wat echt bij mij past!

Waarvan krijg je energie? Waarom?

Ik krijg ontzettend veel energie van anderen. Als ik zie dat zij allemaal toffe dingen doen, zoals een toffe baan, van hun blog een bedrijf maken, gave samenwerkingen, etc, dan geeft me dat zoveel motivatie om zelf ook aan de slag te gaan! Dat wordt alleen nog maar sterker als ik die mensen ook ontmoet en met ze ga brainstormen. Ik zou het daarom ook supertof vinden om af en toe met bloggers af te spreken en een brainstormsessie te houden – natuurlijk onder het genot van een kop koffie!
Daarnaast geeft bloggen en alle mooie reacties mij ook heel veel energie. Het is echt zo tof om te zien dat mensen je stukken lezen, de moeite nemen om te reageren en dat je toffe mailtjes van bedrijven krijgt! Echt, dat tovert iedere dag weer een glimlach op mijn gezicht! Dat komt vooral omdat ik echt kan doen wat ik leuk vind: schrijven en fotograferen. Laatst was ik met Maaike foto’s maken en ondanks dat ik van tevoren moe was, het vervolgens koud was en we lang weg waren, kwam ik met alleen maar meer energie weer thuis. Heerlijk!

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?

Ten eerste even mijn emoties naar buiten laten komen, om vervolgens die adem te halen. Waarom voel ik me zo? Is het realistisch? Kan ik er wat aan doen? zijn vragen die ik mezelf vervolgens stel. Zo ja, dan probeer ik er ook wat aan te doen, door bijvoorbeeld nee te zeggen of mensen af te zeggen. Vervelend, maar soms kan het gewoon even niet anders.
Zo heb ik er laatst voor gekozen om toch een vak te laten vallen. Liever had ik het nu al gedaan, maar ik miste de voorkennis van een ander vak. Het kwam er daardoor op neer dat ik in totaal 5 vakken moest volgen, plus nog 2 baantjes, hockey en andere sociale verplichtingen. Eigenlijk kwam ik nergens meer aan toe en dus besloot ik het vak te laten vallen, waardoor ik me nu maar met 3 vakken hoef bezig te houden. Nog steeds druk, maar prima te doen en ik voel me een stuk beter!

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Poe, geen idee! Ik lees eigenlijk vooral fictie. Ik zou het wel tof vinden om meer zelfhulpboeken te lezen, dus mocht je tips hebben, laat het vooral hieronder weten!

Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Waarschijnlijk ga je dit een heel gek antwoord vinden, maar na lang twijfelen denk ik toch aan Doctor Who. Dat komt mede omdat ik niet zo veel documentaires of inspirerende films kijk, maar ook omdat er echt zoveel mooie dingen in Doctor Who zitten. De serie laat zien dat er goed en slecht in mensen zit en dat iedereen bijzonder is, op zijn eigen manier. Het laat zien hoe mooi deze wereld kan zijn en hoeveel we kunnen bereiken als we echt willen. En dat is zo ontzettend veel! Klinkt misschien een beetje vaag voor een science fiction serie, maar echt, ik raad je aan om Doctor Who te gaan kijken!

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?

Heb je even..? Ik kan hier niet één antwoord geven, want er zijn heel veel blogs die me inspireren, motiveren of allebei. Lauresque inspireert me enorm op kunst gebied, Streets Ahead en Visionary Life motiveren me in het dagelijks leven, Glow of Beauty inspireert me qua mode en creatieve projecten en Lisa Loves inspireert me om over het leven en hoe ik dingen aanpak na te denken. En dan is dit nog maar het begin van het lijstje! Stuk voor stuk vind ik het hele bijzonder mensen waarvoor ik best veel bewondering heb.

Zo, dat was hem alweer, de Life Improvement Tag! Even een applausje voor jezelf als je je door deze lange tekst hebt geslagen!
Oké, nu komt het moeilijkste gedeelte: anderen taggen. Eigenlijk ben ik wel heel benieuwd hoe de mensen die me inspireren deze tag invullen, dus ik tag Laura, Deisy en Anniek. Maar natuurlijk kan iedereen hem overnemen!

Nu een vraag aan jullie: waar krijg jij energie van?