Selecteer een pagina

Zoals jullie ondertussen wel weten stel ik maandelijks doelen voor mezelf op. Zo probeer ik mezelf uit te dagen en niet te blijven roepen ‘oh dat komt nog wel’. Zo ook afgelopen maand, waarin ik o.a. mijn plantjes in leven wilden houden en een museum wilde bezoeken. Benieuwd of ik mijn doelen behaald heb? Lees dan gauw verder, en lees ook gelijk mijn nieuwe doelen!

* Plantjes in leven houden *

Voor september plaatste ik dus een lijstje met doelen. Ten eerste wilde ik graag mijn plantjes in leven houden – voor mij zo ongeveer een onmogelijke taak. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik nieuwe plantjes zou halen, maar daar kwam ik niet aan toe. Gelukkig hebben de 2 die ik nog had het wel overleefd! Mission accomplished dus (soort van)!

* Studeren, studeren en nog meer studeren *

Mijn doel was eigenlijk om iedere (school)dag minstens 1 pomodoro te voltooien. Dit is niet helemaal gelukt, maar dat komt alleen omdat ik zowaar deze maand de pomodoro’s niet gebruikt hebt. Wel heb ik bijna iedere dag wel even aan school gewerkt. Nu nog doorzetten!

* Genoeg slapen *

…. Huh wat?! Sorry, ik sukkelde even weg… Je snapt het al, dat is niet zo goed gelukt. Vooral de vrijdag op zaterdag is geen topavond: iedere vrijdagavond heb ik training en ik moest de afgelopen weken iedere zaterdag al rond 6 uur ’s ochtends beginnen met werken. Resultaat: te weinig slaap en eigenlijk de rest van de week ook moe.

* Hotspots (be)zoeken *

Yes, ik heb er één gevonden! Daarover kunnen jullie woensdag of vrijdag meer lezen! Ik had er graag nog meer bezocht, maar daar ben ik nog niet helemaal aan toe gekomen.

* Museum bezoeken *

Hier kan ik kort over zijn: niet gelukt. Ik zou nu allemaal smoesjes op kunnen noemen: druk, studie, moe, werk, enz. Maar eigenlijk ben ik het stiekem een beetje vergeten. In oktober red ik het waarschijnlijk ook niet, maar begin november heb ik een paar dagen de tijd.

 * Nee, nu! *

Ik wilde afgelopen maand mijn uitstelgedrag tegen te gaan, maar vooral aan mijn ‘mailangst’ werken. Tja, niet echt gelukt. Het mailen gebeurde weer dramatisch laat en er staat nog veel te veel op mijn to do lijst.

* Creatieverig doen *

De spullen zijn in huis, ik heb al één DIY gemaakt en ga er binnenkort nog eentje maken. Best redelijk gelukt dus!

Oktober

* Tekenen/illustreren/kleuren *

Tekenen is een van de dingen die ervoor zorgen dat ik even helemaal tot rust kan komen. Toch is het ook een van de dingen waar ik weinig aan toe kom. Zo’n puntje van ‘ik heb belangrijkere dingen te doen’. Terwijl het juist zo belangrijk is om af en toe je rust te pakken.

* Lezen *

Zoals jullie afgelopen vrijdag al konden lezen, is het deze maand boektober! Het perfecte moment om uit mijn leesdip te komen! Ik ben op de helft van mijn eerste boek, maar hoop vandaag een flink eind te komen. Over de gehele maand is het de bedoeling dat ik 5 boeken ga lezen.

* Nog meer studeren & een 7 halen *

Ik moet er deze maand weer echt aan geloven: de tentamens komen er aan. Vorige maand stond dit doel ook al op mijn lijstje, en hopelijk kan ik het deze maand doorzetten. Daarbij wil ik ook graag minstens een 7 voor een vak halen. Let’s do this!

* Er tussen uit *

Deze maand wil ik minstens 1 keer per week er even tussen uit. Dat kan een simpele boswandeling zijn met de hond, maar ook een dagje weg. Deze donderdag ben ik al de hele dag weg en ik hoop volgende week weer even het bos in te gaan met de hond. In mijn tentamenperiode wordt het iets lastiger, maar zo’n wandeling laat me altijd wel weer helemaal tot rust komen en dat kan ik zeker gebruiken in die periode!

* Mijn blog up to date houden *

Ondanks dat ik bloggen superleuk vind, is het vaak iets wat er een beetje bij inschiet, zeker als ik het druk heb. Dan denk ik, ach dat schrijf ik vanavond wel, en ’s avonds ben ik zo moe dat ik het helemaal vergeet. Ik hoop dat ik deze maand mijn blog weer een beetje op de rit krijg en het wat meer in mijn ritme gaat zitten.

* Mijn ritme vinden & orde op zaken stellen *

Mijn kamer is een troep, er wacht nog heel veel schoolwerk op me en laat ik überhaupt maar niet beginnen over mijn blog. Echt, de laatste tijd is mijn leven een ongeorganiseerde rotzooi. Dat ik überhaupt mijn afspraken nog niet vergeten ben, vind ik al heel wat! De afgelopen maand heb ik echt gemerkt dat ik er totaal niet tegen kan, dat dag tot dag leven. Nee, doe mij maar een mooie overzichtelijke planning zodat ik precies weet waar ik aan toe ben. Om alles weer een beetje op de rit te krijgen wil ik eerst mijn kamer echt goed gaan opruimen en mijn kledingkast uitzoeken. Dingen wegdoen, verkopen, kijken wat ik nog nodig heb, etc. Als dat klaar is wil ik een goede planning voor mezelf gaan maken. En dan ook echt een planning waar alles in staat. Dus ja, ook wanneer ik wil bloggen, wanneer ik ga leren en wanneer ik wat me-time mag inlassen.