Selecteer een pagina

Vroeger droomde ik er altijd van om mijn eigen restaurant te hebben. Met de heerlijkste gerechten (pizza, patat en pannenkoeken dus) en een prachtig restaurant. Toegegeven, nu zou ik over dat ‘prachtige’ restaurant iets minder enthousiast zijn, dan toen ik nog klein was. Hoewel ik de droom ondertussen heb opgegeven, zijn mijn zusjes er nog altijd van overtuigd dat mijn kookkunsten geweldig zijn en ik een restaurant op móét richten – zijn er tenminste twee die dat denken. Ondanks dat ik niet denk dat het er ooit van gaat komen, vind ik het wel leuk om na te denken over hoe dat droom restaurant dan zou worden. En dus ook wat er op het menu zou komen te staan!

Deze maand besloten wij, de wij bloggen glutenvrij bloggers, eens na te denken over de menukaart. Het perfecte (glutenvrije) restaurant ben ik nog niet tegengekomen, maar mocht ik het ooit vinden, dan moet het de volgende dingen zeker hebben!

Een echte lekkere pizza

Sinds ik glutenvrij eet, eet ik met regelmaat de Schär pizza margherita. Hoewel hij lekker is, komt hij toch niet in de buurt van een echte lekkere pizza. Vooral als de rest van mijn gezin bij Domino’s bestelt, zit ik toch wel een klein beetje te kwijlen. Oh, wat mis ik zo’n heerlijke, echte pizza! Die mag dus niet ontbreken in mijn perfecte restaurant!

TAART!

Oh wat zou ik graag een keer ergens koffie gaan drinken en een stukje taart erbij kunnen nemen. Of cake, muffin of iets in die richting. Ik ben niet eens een enorme taartfan, maar er zijn wel echt momenten dat ik het mis – en stiekem een beetje jaloers staar naar het glutenvolle gebak.

Worstenbroodjes

Een beetje lame, maar ik mis worstenbroodjes enorm. Vroeger groeide ik daar een beetje mee op: vaak aten we die tussen de middag en ik was er altijd dol op. Wat zou ik ze graag weer willen eten op een rustige zondagmiddag! Deze gaan dus ook op het menu!

Pasta

Ik ben dol op al het Italiaans eten en pasta mag dan ook niet ontbreken op mijn menukaart. Het maakt me ook vrij weinig uit wat voor pasta, zolang het maar niet iets is met mosselen, octopus of iets in die richting is.

Koffie met heerlijke (glutenvrije) koekjes

Dat ik een koffie-fan ben is algemeen bekend en dus kan mijn restaurant onmogelijk zonder de beste koffie uit de stad. Van cappuccino tot latte macchiato, ik heb het allemaal! En bij goede koffie hoort natuurlijk een goed koekje; een glutenvrije welteverstaan. Om de beste kwaliteit te leveren moeten deze koekjes natuurlijk uitvoerig getest worden, maar ik offer me wel op!

Oké, als ik zo naar mijn lijstje kijk moeten het al twee restaurants worden: een restaurant à la Italia en een hipster koffietentje. Ach, zolang er een vintage fiets aan de muur hangt en industriële lampen aan het plafond, moet die laatste nog best goed gaan lopen ook!

Wil je nog veel meer lekkere menu’s zien? Neem dan snel een kijkje bij onderstaande bloggers! Zij schreven ook een stukje voor Wij Bloggen Glutenvrij:
creatiefglutenvrij.wordpress.com/
glutenfreeamsterdam.com
storiesofacoeliac.com
http://www.deglutenvrijeman.nl/
laurienis.com
http://emilyglutenvrijekleuter.123website.nl
http://ikbenglutenvrij.nl
http://homeofcomfort.nl
www.pinkpequena.nl
https://mijnserendipity.wordpress.com/
http://glutenvrijemama.nl
http://www.glutenvrijers.be

Wat zou er op jouw menu staan?