Selecteer een pagina

Als ik mezelf zou moeten omschrijven, dan zouden zeker de woorden sloddervos, chaot en uitsteller voorbij komen. Plannen is nou eenmaal niet mijn sterkste kant en ik vergeet dingen heel snel. Een fijne agenda is daarom voor mij een musthave. Gelukkig heb ik sinds kort Google Agenda ontdekt!

Chaot & Plannen

In tegenstelling tot vele andere studenten gebruik ik al jaren een (papieren) agenda. Als ik dingen niet op kan schrijven, dan wordt het een beetje een chaos in mijn hoofd. De laatste tijd heb ik ook mijn agenda minder bijgehouden en ik merk gelijk dat ik daar heel erg gestresst van raak. Het nadeel van mijn papieren agenda is echter dat je hem niet zo makkelijk over mee naar toe neemt. Het is misschien niet een enorm boekwerk, maar ik moet hem wel weer in een tas rond dragen. Daarbij komt dan ook nog dat als ik thuis via mijn mobiel afspraken maak, mijn agenda niet altijd naast me ligt. Met het idee ‘dat schrijf ik zo wel op’ werk ik meestal verder, maar je raadt het al: dat gebeurt natuurlijk niet.

Toch hield iets me tegen bij het gebruiken van een digitale agenda. Op een papieren agenda schrijven vind ik heel fijn, het heeft iets rustgevends. Ik vind het ook fijner om alle afspraken op papier te kunnen lezen, dan altijd naar een schermpje te moeten staren. Het nadeel is alleen dat je dingen niet makkelijk kan verplaatsen. Zeker voor mijn blog is dit heel onhandig. Ik verschuif mijn artikelen bijna dagelijks.

Het werd dus steeds logischer om voor een digitale agenda te gaan. Uiteindelijk besloot ik Google Agenda, na vele goede verhalen, een kans te geven. En ik moet zeggen, ik ben heel tevreden!

Google Agenda

Het grootste voordeel in mijn ogen is dat je jouw agenda kan synchroniseren met je laptop, tablet en mobiel. Zit ik thuis, dan gebruik ik vaak de desktop versie, maar voor onderweg is de app ideaal.
Hieronder zie je een voorbeeld van mijn week in Google Agenda.

Mijn week in Google Agenda

Je kan dus verschillende soorten agenda’s aanmaken en die in jouw gehele Google Agenda zetten. Zoals je bij mij kan zien, heb ik een aparte agenda voor mijn studie, voor mijn blog, voor youtube en voor persoonlijke afspraken.

Een close up van Google Agenda. Je kan meerdere agenda's aanmaken en die aan en uit zetten.

Iedere agenda kan je een eigen kleur geven en een aantal instellingen geven. Zo staat er voor mijn blog agenda automatisch ingesteld dat ik geen meldingen krijg, maar kan ik dit wel per item aanpassen. Daarnaast kan je per item ook apart de kleur instellen. Zo zie je bij mij op donderdag een toets in het rood staan. Deze staat wel in mijn studie agenda (die bruin is), maar mijn toetsen en deadlines maak ik allemaal rood zodat ze goed opvallen.

Wat ik zelf heel handig vind, is dat je de agenda’s uit en aan kan zetten. Zo wil ik soms bijvoorbeeld alleen maar zien wat er voor mijn blog op mijn planning staat, maar wil ik op andere momenten zien wat er nog voor mijn studie moet gebeuren. Met de aan en uit zet optie kan ik dit veel overzichtelijker zien. Nog een handige optie is dat je gebeurtenissen kan verslepen. Dit gebruik ik vooral voor mijn blog, als ik blogposts toch op een andere dag wil inplannen.

Ik ben heel blij dat ik ben overgestapt naar Google Agenda. Het maakt mijn weken veel overzichtelijker! Nu ik duidelijk in een overzicht zie waar ik tijd over heb, kan ik veel makkelijker tijd voor mijn blog en tijd voor school inplannen. Toegegeven, dat gaat nog niet altijd goed (zoals bij deze post), maar het gaat al een stuk beter! Google Agenda kan je hier vinden.
Wat voor agenda gebruik jij? En heb je nog goede plan tips?