Selecteer een pagina

ipp

Afgelopen weekend had ik twee verjaardagen: een van mijn zusje, op zaterdag, en een van mijn opa, op zondag. Aangezien ik geen zin had in alweer hetzelfde gebak van de bakker, besloot ik zelf een taart te bakken. Het resultaat was heerlijk en dus deel ik hem graag met jullie!

Aangezien ik het de afgelopen week heel druk had, besloot ik voor een taart uit pak te maken. Iets minder lekker dan een helemaal zelf gemaakte, maar nog steeds heel lekker en veel makkelijker. Ik ging voor Mix A Margherita van Schär. Het was voor het eerst dat ik deze probeerde, dus ik was heel benieuwd! Aangezien ik groot fan ben van Schär, had ik hoge verwachtingen.

Benodigdheden:

Taart2

  • 500 gram Mix A Margherita meel van Schär
  • 4 eieren
  • 125 gram boter
  • 60 ml melk
  • Eventueel jam en botercrème
Bereiding:

Ik gebruikte het standaard recept dat je ook op de achterkant van de verpakking kan vinden. Heel moeilijk is het niet: alle ingrediënten mag je in een keer bij elkaar gooien en vervolgens mix je het met een mixer zo’n 5 minuten. Daarna mag het beslag in een ingevette en met meel bestoven springvorm en gaat hij 50 minuten de oven in op 180 graden.

Taart6

Nadat de cake gaar was geworden en afgekoeld was, sneed ik hem in tweeën. Zo kreeg ik twee lagen. Op de onderste laag smeerde ik eerst een laag botercrème. Daarna maakte ik een randje aan de zijkanten, zodat ik er jam in kon doen en deze er niet uit zou lopen. Ik koos voor aardbeienjam, maar je kan natuurlijk voor allerlei soorten gaan.

Taart7

Op het einde probeerde ik hem een beetje te versieren, waaruit bleek dat daar gewoon niet mijn talent ligt. Ik strooide er poedersuiker overheen en maakte toefjes met de botercrème. Aangezien deze niet heel goed gelukt waren, plaatste ik daar nog aardbeien bovenop.

Het resultaat:

Taart8

Wat is hij lekker zeg! Hij mag er dan wel niet heel mooi uit zien, maar de smaak is heel goed. Ik ben heel blij dat ik er jam tussen gedaan heb, want daardoor smaakte hij een paar dagen later niet zo droog. Ik ben zeker van plan deze cake vaker te gaan bakken. Ik vind het vooral ideaal dat je met zo weinig tijd zo’n lekkere taart op tafel hebt staan.

Bak jij je taarten zelf?

Dit is een gesponsord artikel