Selecteer een pagina

PizzaQuiche3

De laatste tijd probeer ik steeds meer recepten uit en dus kom ik steeds meer lekkere dingen tegen! Zo had ik laatst zin in pizza, maar niet gelijk zo’n enorme. En dus besloot ik pizza in quiche vorm te maken. Heerlijk! Weten hoe je dat doet? Lees dan gauw verder!

Ingrediënten

  • 200 gram Schär’s Mix C Kuchen & Kekse
  • 50 gram boter
  • Een zakje gist (7 gram)
  • Saus (ik gebruikte de pasta saus van Albert Heijn Basic)
  • Geraspte Kaas
  • Eventueel iets als salami voor de topping

Bereiding

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Doe daarna de Mix C, de boter en de gist bij elkaar en kneed het goed door elkaar. Op een gegeven moment wordt het een plakkerig geheel. Pak vervolgens een muffin vorm en vet ieder bakje in met boter. Daarna pak je iedere keer een balletje van het deeg en maak je hiermee bakjes in de muffin vorm. Zorg ervoor dat het deeg niet te dun wordt, maar zeker ook niet te dik! Als je het te dik maakt wordt het straks niet goed gaar wordt.
Als je de vormpjes eenmaal gemaakt hebt, pak je de saus en de kaas erbij. Begin met een laagje kaas, daarover een laagje saus, daarover weer een laagje kaas en zo door, tot je eindigt met een laagje kaas. Let er hierbij op dat je echt maar een heel dun laagje saus doet, anders blijft je pizza quiche straks te vochtig. Als je het laatste laagje kaas gehad hebt, kan je er eventueel nog iets over heen doen. Zo gebruikte ik salami.

PizzaQuiche1

Je pizza quiches kunnen nu de oven in! Ik heb ze er uiteindelijk iets langer dan een half uur in gehad. Ik raad je aan om na zo’n 20 minuten te blijven controleren of ze al goed zijn. Zodra ze klaar zijn kan je ze uit de oven halen en laten afkoelen, al zijn ze het lekkerste als ze warm zijn!

PizzaQuiche2

PizzaQuiche3

Eet smakelijk!

Dit is een gesponsord artikel