Selecteer een pagina

Hoewel ik bakken en koken best leuk vind, heb ik af en toe gewoon geen zin om heel moeilijk te doen. Het zijn van die dagen dat ik opsta en zin heb om iets lekkers te maken, maar een ellenlange ingrediëntenlijst me gelijk afschrikt. Simpele recepten zijn dan een perfecte uitkomst! Vandaag het makkelijkste recept dat ik ooit gemaakt heb: een pannenkoek!

Het was een, voor mijn doen, late zondagochtend toen ik weer eens wakker werd met het gevoel. Ik wilde niet weer aan mijn saaie bammetjes, maar had behoefte aan iets simpels en lekkers. Vroeger nam ik op zondag wel eens lekker pistoletje of een worstenbroodje. Nu ik glutenvrij eet mis ik dat nog wel eens. Het makkelijke is er vanaf: vaak krijg je een lange ingrediëntenlijst met dingen die uit Japan lijken te komen. Toch hield ik de moed erin en besloot ik Pinterest af te struinen. Daar kwam ik veel verschillende recepten tegen, maar de pannenkoeken sprongen er voor mij meteen uit. Jammer genoeg had de één een veel te lange lijst, terwijl de ander dingen bevatte die ik niet in huis had had. Ik besloot dus zelf maar iets uit te proberen in de hoop op een mooi resultaat.

Benodigdheden:

Kuchen & Kekse Mix C meel van Schär

Het enige meel dat ik nog had liggen was het Kuchen & Kekse – Mix C meel van Schär. Zoals de naam al aangeeft, is deze meel eigenlijk bedoeld voor koekjes en gebak. Of mijn pannenkoekjes dus een succes zouden worden was nog even de vraag! Naast twee eetlepels van de meel, gebruikte ik 2 eieren en een banaan. Ja echt! Super weinig en de laatste twee heb je vaak al in huis!

Bereiding:

Het enige wat ik deed was de ingrediënten bij elkaar gooien en goed mengen. Wel raad ik je aan om eerst de banaan goed te prakken. Ik deed dit pas toen alles bij elkaar zat en toen ging het een stuk moeilijker. Als je alles eenmaal goed gemixt hebt (dit kost je zo’n 2 minuten), zet je een pan boven het vuur en doe je er wat boter in. Het is het handigste om voor een kleine pan te gaan. Je pannenkoeken worden dan niet te groot, waardoor je ze makkelijker om kan draaien.
Als de boter gesmolten is, doe je een laagje van je mengsel in de pan. Let er op dat je dit niet te dik doet! Ik deed perrongeluk iets teveel in de pan, waardoor het middelste gedeelte redelijk dik was en naar mijn mening iets teveel naar banaan smaakte.
Na ongeveer een minuutje draai de pannenkoek om en laat je hem nog even bakken (gewoon even controleren tussendoor). Nadat je de andere kant ook ongeveer een minuutje hebt laten bakken, kan je hem uit de pan halen. Het kost je dus nog geen 5 minuten!

Pannenkoek1

Pannenkoek4

Het resultaat is een heerlijke pannenkoek, die naar mijn verbazing best stevig was. Ik ben zo blij dat ik zo’n simpel en snel recept gevonden heb! Deze pannenkoeken ga ik zeker vaker maken! Mijn (niet-glutenvrije) familie liet ik ook een stukje proeven en zij waren ook heel enthousiast! Uit je mengsel kan je trouwens twee kleine pannenkoeken halen (ik had er 2, omdat mijne iets te groot en te dik waren). Je kan het recept overigens ook naar smaak aanpassen. Zo ga ik de volgende keer het met kaneel proberen. Op mijn social media zal ik laten weten hoe dat bevalt!

Hou jij van koken/bakken?

Dit is een gesponsord artikel