Selecteer een pagina

Ciabatta1

Nog een fijne kerst en alvast een gelukkig nieuwjaar! Net zoals vele anderen ben ik nu aan het genieten van mijn kerstvakantie (al moet er jammer genoeg ook geleerd worden). Naast lekker buiten de deur lunchen, vind ik het ook heerlijk om thuis wat meer tijd in mijn eten te steken. Tijdens de lunch doe ik dit het liefste met lekkere broodjes, zoals een ciabatta broodje. Dit keer ging ik voor de ciabatta van Schär en deel ik met jullie mijn mening over dit broodje.

De ciabatta’s zijn verpakt per vier. Een beetje onhandig, naar mijn mening. Vier broodjes zijn, zeker als je alleen bent, toch aardig veel, zeker bij glutenvrij brood. Zelf nam ik dan ook de eerste dag 2 broodjes en de dag erna nog 2.

Ciabatta3

Zoals je ziet is het broodje lekker luchtig!

Zodra ik de ciabatta’s uit de verpakking haalde, merkte ik dat het broodje goed aanvoelde. Het veerde mooi, maar was tegelijkertijd ook stevig. Dat zag er veelbelovend uit!

Na 8 tot 10 minuten op 210 graden in de oven te hebben gelegen, haal je een heerlijk broodje uit de oven. Het broodje is lekker luchtig en smaakt echt naar een glutenvolle ciabatta. Het enige wat ik nog een beetje mis, is een echt knapperige rand. Dit is iets wat ik eigenlijk bij alle glutenvrije broodjes mis. De korst wordt toch niet zo lekker knapperig als bij glutenvolle broodjes. Dat dit dus ook niet gebeurt bij de ciabatta vind ik niet zo gek.
De smaak van het broodje is gewoon precies goed. En ondanks dat het broodje luchtig is, vult het wel heel erg. Dat vind ik zelf altijd heel fijn, doordat ik dan niet zoveel ga eten. Al moet ik toegeven dat de ciabatta de laatste tijd wel heel vaak op mijn menu stond!

Ciabatta2

Mijn lievelingscombinatie is op het moment de ciabatta, sla, ham, pesto en zongedroogde tomaatjes. Heerlijk! Echt, het liefste zou ik dit ieder dag eten, ik vind het zo lekker! Zo’n ciabatta is echt duizend maal beter dan een normale glutenvrije boterham!

Dit is een gesponsord artikel