Selecteer een pagina

Schär Mini Baguette

Mijn glutenvrije leven is een lange zoektocht naar écht lekker brood. Ondertussen heb ik al meerdere lekkere broden gevonden, maar naast normaal brood eet ik ook graag dingen als stokbrood, pistoletjes, etc. Tot nu toe had ik nog weinig echt lekkere stokbroden gevonden. Ze waren allemaal te zacht, te zoet, te droog of een van de andere vele kenmerken waar ik niet tevreden mee was. Toen ik de Mini Baguettes van Schär tegen kwam was ik dan ook een beetje sceptisch. Tijd voor een review dus!

Review

Schär Mini Baguette

De Mini Baguette van Schär heeft de vorm van een pistolet. Het is een voorgebakken broodje dat je zelf nog 5 min op 200 graden in de oven moet doen. Als het goed is haal je dan een heerlijke mini baguette uit de oven. Iedere verpakking bevat 2 broodjes, die apart verpakt zijn. Heel handig! Zo blijf je nooit met een broodje zitten.
Ik probeerde de baguette op twee verschillende manieren: als normale baguette met beleg en ook met een simpel receptje (dit kan je onderaan lezen). Toen ik het broodje uit de oven haalde, merkte ik gelijk dat hij voor mij iets langer erin had gemogen. Ik hou zelf heel erg van knapperige broodjes, die net iets langer zijn gebakken dan gemiddeld. Dat is natuurlijk persoonlijk en het enige wat je ervoor hoeft te doen is hem er iets langer in te leggen (zo’n 6 min). Ik merkte gelijk op dat de korst lekker stevig was. Nog niet helemaal gelijk aan een ‘echt stokbrood’, maar het komt heel goed in de buurt! De binnenkant is wel lekker zacht. Daarnaast deed de smaak me ook echt denken aan een stokbrood smaak, heerlijk!

Recept met de Mini-Baguette

Benodigdheden:

  • 2 ons gehakt

  • Geraspte kaas

  • Gehakt kruiden

  • Paprika (zelf gebruik ik het liefste een rode)

  • Katenspek

  • 2 Mini-Baguettes van Schär

Bereiding:

Mini Baguette 3

Je begint met het uitsnijden van een v-vorm in de broodjes. Daarin komt straks het gehakt te liggen, dus afhankelijk van hoeveel gehakt je wilt maak je de v dieper of juist minder diep. Daarna strooi je eerst een klein beetje geraspte kaas in de v-vorm. Daarbovenop komt het gehakt.Zorg ervoor dat dit er niet teveel bovenuit steekt, anders blijft de rest er straks niet opzitten. Het gehakt moet je eerst klaar maken met gehakt kruiden. Mijn niet-glutenvrije familie gebruikte stroganoff kruiden. Aangezien die niet glutenvrij zijn heb ik zelf gehakt kruiden gebruikt, maar de volgende keer wil ik het proberen te kruiden. De kruiden maken toch een heel groot verschil en de stroganoff kruiden zijn een stuk lekkerder!
Waarschijnlijk hou je trouwens wat gehakt over. Wij bakken dit meestal op zodat je nog wat extra gehakt erbij hebt.

Schär Mini Baguette
Bovenop het gehakt leg je reepjes paprika, daarop een reep katenspek en daarbovenop weer een laag geraspte kaas. Daarna mag het de voorverwarmde oven in. Op 170 graden mag het er 20 minuten in staan.
Het resultaat is een heerlijk gehakt broodje! Aan twee heb je meer dan genoeg voor 1 persoon.

Schär Mini Baguette

Conclusie

De Mini Baguette is het eerste stokbrood dat ik ben tegengekomen die echt lekker is! De smaak en de structuur zijn beiden heel goed en hij komt ontzettend dichtbij een echte mini baguette. Sinds ik deze baguettes geproefd heb, heb ik ze al zo vaak gegeten! Ik gebruik ze bijvoorbeeld als stokbroodjes bij de soep of als lunch als ik zin heb in iets lekkers. Kortom, ik vind ze heerlijk!

De Mini Baguettes zijn o.a. bij winkelglutenvrij.nl en Le Poole te bestellen voor €2,29.

Dit is een gesponsord artikel