Selecteer een pagina

Toen ik voor het eerst glutenvrij moest gaan eten, zag ik het meeste op tegen het eten van brood. Ik was altijd een enorme broodeter en als ik de verhalen mocht geloven was glutenvrij brood niet te eten. Het afgelopen jaar heb ik steeds meer broden geprobeerd en is het me alles meegevallen! De harde broodjes van Schär zijn al tijden favoriet en op vakantie probeerde ik ook een aantal hele lekkere andere broden. Toen ik laatst bij de Albert Heijn zag dat er drie nieuwe broden lagen, nam ik er dan ook gelijk eentje mee!

De Meisterbäckers Classic, oftewel het witte brood, is naast glutenvrij, ook tarwe en lactose vrij. Toen ik het pak uit het schap pakte, merkte ik gelijk dat het brood goed aanvoelde. Het voelde stevig, maar wel veerkrachtig aan. Eenmaal thuis haalde ik een mooi broodje uit de verpakking. Het zat in een plastic bakje, super handig! In een glutenvol huis maakt dat het voor mij veel makkelijker om mijn brood even neer te kunnen zetten. Natuurlijk is het nog steeds oppassen, maar ik hoef niet bang te zijn dat het uit de zak valt in een paar kruimels.

Brood2

Het eerste wat me opviel was dat het brood vrij veel gaten bevat. Dat zorgt ervoor dat het luchtig wordt, maar tegelijkertijd vind ik het daardoor een stuk onhandiger eten. Klein minpuntje dus! Daar tegenover staat dat het brood goed aanvoelt. Zoals ik al eerder merkte is het veerkrachtig. Daarbij voelt de korst ook heel goed aan: niet te hard, niet te zacht.

Brood4

Ik besloot eerst te kijken of het brood als toast zou smaken. Het speciale toastbrood van Schär vind ik heerlijk en daarom had ik stiekem goede hoop. Gelukkig was die niet misplaatst! Het brood toaste perfect, iets wat ik niet zo vaak zie bij (lekker) glutenvrij brood. Ik deed lekker ongezond en nam er hagelslag op. De boter en hagelslag smelten dan zo lekker! Het resultaat was een heerlijk broodje waar ik heel erg van genoten heb!

Voor onderweg maakte ik twee (niet geroosterde) boterhammen klaar. Ook zonder de broodrooster smaakte het heel goed! Het brood was niet droog (wat een wonder is!) en was lekker luchtig. Dat is dan weer het voordeel van die gaten.

Zou ik dit product aanraden? Ja zeker! Ik ben heel blij met dit brood en ben ook zeker van plan de andere twee te gaan proberen! Het brood kan je hier vinden.
Welk merk is jouw favoriet voor brood?

Dit is een gesponsord artikel