Vakantie’s: de perioden dat ik eindelijk weer een hoop van mijn vriendinnen kan zien. Ondanks dat we iedere keer weer beloven dat we dit keer ‘echt sneller afspreken, komt het er nooit van. Iedereen is altijd druk, heeft op andere momenten tentamens, moet werken… Je snapt het wel. Meestal komt het er dus op neer dat de vakantie’s gebruikt worden voor afspreken en bijkletsen. Zo ook de 29e. Na maanden niet met z’n drieen afgesproken te hebben, zag ik twee middelbare schoolvriendinnen weer. We besloten voor een High Tea in Rotterdam te gaan (waar een van de twee woont). Na even googlen op glutenvrije high tea kwamen we op The Tea Lab uit.

The Tea Lab heeft ook van de buitenkant een gezellige sfeer.

Eerste indruk van The Tea Lab

The Tea Lab ligt vlakbij de Markthal. Nadat we die bekeken hadden – oftewel, een weg door de menigte hadden gebaand – gingen we opzoek naar The Tea Lab. Die vonden we al gauw. Normaal gesproken was ik blij geweest met de warmte na de koude buitenlucht, maar soms kan het ook iets teveel van het goede zijn. Binnen enkele seconden waren de jassen en sjaals uit, en nog steeds brak het zweet ons uit.
Gelukkig werden we al gauw naar ons plekje begeleid: een mooi plekje bij het raam met uitzicht op een mooie kerk.

Wat is een high tea zonder thee? Zeker als je in een gebouw zit dat The Tea Lab heet!

Dit yoghurtje van The Tea Lab was mijn favoriet. Al was die met mango ook erg lekker!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En toen, de high tea…

De high tea begon met, natuurlijk, een kop thee. Weet je nog dat ik zei dat ik thee heb leren drinken het afgelopen jaar? Nou, dat was dus heel erg last minute, want dat was hier. Man, wat een lekkere thee!
Naast de thee kregen we een schaal vol glutenvrij lekkers. Brownies, brood (met ons favoriet: zelfgemaakte kruidenboter), yoghurt, etc. We begonnen met de yoghurtjes. Bovenop lagen aardbeien en iets dat leek op havermout (waarvan ik de naam natuurlijk niet heb onthouden), onderin een heerlijke siroop. Heerlijk en fris: dit was een goede start!
Daarna besloten we het brood uit te proberen. Oh wat was dit lekker! Het brood, dat nog een beetje warm was, smaakte totaal niet als glutenvrij brood en was vooral heerlijk met de kruidenboter. Echt, hier heb ik zo van genoten!

Dit brood was toch wel mijn favoriet! Complimenten aan The Tea Lab!

Pose like a granny! The Tea Lab is gevuld met leuke krijttekeningetjes en leuke teksten!Een gezellig en knus hoekje in The Tea Lab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jammer genoeg vielen deze taartjes tegen, maar The Tea Lab liet ze er wel prachtig uit zien!

Jammer genoeg vielen de volgende hapjes een beetje tegen. Iets wat leuk op een cheesecake, had een hele vreemde structuur (het was een beetje korrelig), de brownie was lekker maar de rozenblaadjes en noten verpesten het een beetje en ook de balletjes met chocola vielen een beetje tegen. Natuurlijk is dit allemaal een kwestie van smaak, want alles zag er wel tip top uit. Vooral de brownie vond ik jammer, want zonder de rozenblaadjes was hij heerlijk geweest.
Uiteindelijk besloten we nog maar extra goed van het brood en de thee te genieten – die gingen er beiden rap doorheen.

TEA: wat anders verwacht je in The Tea Lab?

Het is jammer dat (een gedeelte van) de high tea een beetje tegenviel. De locatie zelf is namelijk heel leuk: een krijtwand vol met leuke tekeningen, ouderwetse stoelen en mooie lampen: het zag er prachtig uit. Ik raad je dan ook zeker aan om, als je niet glutenvrij eet, eens langs te gaan!

The Tea Lab vind je aan de Westewagenstraat op nummer 80 in Rotterdam. Een normale high tea kost je €19,95, een glutenvrije high tea €22,95. Natuurlijk kan je er ook gewoon wat gaan drinken en het heerlijke brood (oathie) los nemen. Zeker een aanrader!
Ik ben zeker van plan om nog een keer terug te komen. Alleen dan niet voor de high tea maar voor een kopje thee met een het oathie brood een stukje taart. Wil je trouwens weten wat je er allemaal kan krijgen, dan kan je op de site van The Tea Lab kijken voor het menu, mét info over wat glutenvrij, vegan, etc. is!