Selecteer een pagina

Mijn laptop staat in een hoekje op mijn bureau. Ernaast past nog net mijn koffiekopje en ervoor liggen mijn agenda en mijn notitieboekje – één van de vele dan. Nu denk je misschien dat ik een heel klein bureau heb. Niets is minder waar. Naast dat koffiekopje liggen namelijk lege waterflesjes, to do lijstjes, brieven, de nieuwe Glamour, pennen, fietslampjes, afval en nog veel meer. De koffie & werk hoek is simpelweg de enige hoek die nog over is.

Al dagen vertel ik mezelf dat ik mijn kamer nu écht moet opruimen. Wat zeg ik, weken. Ik hou van orde (vandaar de vele to do lijstjes) en krijg enorm veel stress van een rommelige kamer. Ik kan me er niet meer concentreren en ben er verre van productief. Een goede schoonmaakbeurt lijkt dus een simpele oplossing. Toch kan ik me er niet tot zetten. Ik ben moe, mijn bed ligt nog zo lekker, dat project moet eerst af, tuurlijk gaat mijn blog voor, ik moet zo trainen; het is nog maar een begin aan mijn lijst met ‘redenen’ waarom het nu écht niet kan (en een duidelijk voorbeeld van één van mijn slechte eigenschappen: uitstellen).

Overigens is het niet zo dat ik die afgelopen weken niets gedaan heb hoor! Een paar weken terug begon ik braaf: bonnetjes zocht ik uit, afval ging weg (in die vuilniszak die nog op mijn kamer staat, ‘voor het geval dat’) en mijn DIY benodigdheden, die al te lang overal en nergens slingerden, verzamelde ik in een mooie doos. Na een paar uur werken, nostalgische objecten tegenkomen en oude verhalen lezen, was het kastje onder mijn bureau weer helemaal netjes.
Mijn bureau was echter een heel ander verhaal… Alle spullen die voor de doos plaats hadden moeten maken, lagen nu in een grote stapel op mijn bureau. Een nog grotere dan eerst. Na een paar uur hard werken, kwam ik erachter dat het helemaal niet zo hard werken was en dat ik pas één kastje gehad had. Al gauw zonk de moed me in mijn schoenen en gaf ik weer op. Het was me weer gelukt, van een troep had ik een nog grotere troep kunnen maken. Ach, je moet ergens een talent voor hebben.

Ondertussen is de stapel alleen maar gegroeid. Is dit voor jullie ook herkenbaar?