Selecteer een pagina

Nog even en dan ontvangen mijn vriend en ik de sleutel van ons nieuwe plekje! Superleuk, maar ook spannend. Er moet zoveel gebeuren! Ik ben nu alvast bezig met planningen maken, zodat de verhuistijd zo soepel mogelijk gaat verlopen. Vandaag deel ik hoe ik mijn verhuizing plan en waar je aan moet denken!

STAP 1 – OPRUIMEN & FLOORPLANNER

Het eerste werk begint natuurlijk vanuit je oude plekje. Het is handig om alvast een planning te maken voor je nieuwe woning met bijvoorbeeld Floorplanner. Dat is een website waarop je je huis of kamer kan inrichten. Onze plattegrond heb ik al gemaakt en zo kan ik precies zien wat ik wel en niet mee neem qua meubels of waarvoor we eventueel een vervanger moeten vinden. Dat betekent ook dat ik alvast kan beginnen met opruimen: het verkopen of weggooien van spullen kan ik nu alvast mee beginnen. Hoe eerder alles weg is, hoe fijner! Hoef ik ook gelijk minder te verhuizen.

STAP 2 – OVERZICHT CREEËREN

Aangezien mijn vriend en ik beiden in een studentenkamer wonen, zullen we nog een hoop moeten aanschaffen, zoals bijvoorbeeld een bank.Door de Floorplanner hebben we alvast een goed overzicht van wat we nodig hebben en mede op basis daarvan kunnen we een planning gaan maken voor de komende tijd. Zo moeten we opzoek naar een vloer, verf en een bank die samen allemaal matchen. Handig om dan een duidelijk overzicht te hebben van de volgorde waarin we alles doen en hoe lang we voor alles hebben! Vergeet er ook niet in te verwerken wanneer je uiterlijk dingen besteld moet hebben.

Naast alle aankopen zijn we ook bezig met een lijst van wat we allemaal moeten regelen en wanneer. Denk bijvoorbeeld aan je huur opzeggen, je nieuwe adres doorgeven bij de gemeente en internet aanvragen!

STAP 3 – INPAKKEN

Nu begint het echte werk, tijd om alles in te pakken! Begin hier al een paar dagen eerder mee, zodat je niet op de verhuisdag zelf nog stress hebt – of de nacht van tevoren nog tot laat bezig bent. Zo ga ik zelf ook proberen om alle kleine dingen die ik al eerder kan verhuizen, alvast naar ons nieuwe plekje te brengen. We moeten er namelijk een vloer inleggen voordat we kunnen verhuizen, maar kunnen natuurlijk al wel de keuken vullen met keukengerei of de badkamermeubels in elkaar zetten (waar al een vloer ligt).Des te minder op de grote dag zelf, des te fijner!

STAP 4 – DE LAATSTE VOORBEREIDINGEN

De dag zelf wil je natuurlijk zo soepel mogelijk laten verlopen en daarom is het handig om wat laatste voorbereidingen te treffen.Zorg dat je eten klaar hebt liggen dat makkelijk op te warmen is en zorg voorvoldoende snacks. Een kleine survivalkit is ook handig, met dingen zoals toiletpapier, extra sleutels, opladers en voldoende gereedschap. En vergeetniet om te zorgen dat je een goed systeem hebt zodat je precies weet waar welkedoos heen moet tijdens het verhuizen.

STAP 5 – DE GROTE VERHUISDAG

Het is zover, vandaag ga je verhuizen! Een hoop werk natuurlijk en iets wat je liever niet alleen doet. Je kan ervoor kiezen om eenhoop vrienden en familie op te trommelen of je kan een verhuisbedrijf inschakelen. Een verhuisbedrijf is natuurlijk ideaal als je de dag zo relaxt mogelijk door wilt komen en het fijne is dat je het kan inschakelen naar jouw wensen. Zo zag ik bij dit verhuisbedrijf in Utrecht dat je ook alleen de zware meubels kan laten verhuizen. Daar zal mijn rug erg blij mee zijn! Kost wel wat, maar scheelt je ook een hoop gedoe, gevloek en mogelijke beschadigingen. Ze zitten trouwens niet alleen in Utrecht, maar hebben bijvoorbeeld ook verhuisbedrijf Arnhem, Amersfoort, Nijmegen en meer. Aanrader dus als je jezelf zoveel mogelijk gedoe wilt besparen.

STAP 6 – UITPAKKEN

Alles staat in je nieuwe huis, maar nu moeten alle meubels nog in elkaar en de dozen uitgepakt worden. Begin met de belangrijkste dingen, zoals je slaapkamer. Aan het einde van de dag heb je dat bed echt nodig en kunnende boekenkast of al die gezellige vaasjes en kaarsjes echt nog wel evenwachten. Laat dat alleen niet een excuus zijn om een doos te laten staan. Als je dat nu niet doet, blijft hij waarschijnlijk nog maanden staan!

Zoals je ziet valt er een hoop te regelen en zal ik dus de komende tijd wel even zoet zijn. Gelukkig is dat het helemaal waard!