Selecteer een pagina

IMG_1272Laatst besloot ik een bestelling te doen bij Make-Up Musthaves. Onder andere gooide ik het W7 In The Buff palette in mijn virtuele winkelwagentje. En natuurlijk kon ik het niet laten om er een review over te schrijven.

W7 In The Buff is een vrij bekend palette in de beauty wereld. Het palette is een zogenaamde dupe (namaak) van het Urban Decay Naked 2 palette. Waar je voor het origineel al gauw zo’n €45 kwijt bent, betaalde ik voor dit palette maar €7,99. Een verschil van bijna €40! De vraag was echter of dit In The Buff palette fijn is en goede vervanger zou zijn voor het Naked 2 palette.

De oogschaduws zitten in een plastic doosje dat stevig aanvoelt. De sluiting is gemakkelijk te openen, maar ook weer niet zo makkelijk dat hij gelijk open schiet. Aan de binnenkant bevinden zich de oogschaduws en een kwastje dat je erbij krijgt. Het kwastje vond ik zelf niet zo fijn, maar is wel altijd handig voor on the go. Het enige wat ik aan de binnenkant mis is een spiegel. Zelf gebruik ik dat altijd als ik onderweg ben en ik vind het onhandig dat ik nog een extra spiegeltje moet meenemen.

IMG_1276

IMG_1281

Van links naar rechts: Buff, Camel, Sand, Dust, Chocolate, Topaz

Hierboven zie je de swatches van de eerste zes kleuren. Vooral de glitter oogschaduws hebben goede pigment, maar ook de twee matte kleuren doen het niet verkeerd. Dit ziet er zeker veelbelovend uit! Wel valt me op dat na het swatchen van bijvoorbeeld nummer 3, Sand, de bovenste laag verdwenen is en er weinig glitters over lijken te zijn.

IMG_1291

Van links naar rechts: Earth, Storm, Silk, Wave, Thunder, Onyx

Wauw, wat een mooie kleuren! Ik vind deze nog mooier dan de vorige zes. Hier is er ook geen een die iets minder is qua pigment. Vooral Onyx verbaast me echt, voor een matte oogschaduw is hij heel erg gepigmenteerd! Hier valt het me echter ook weer op dat er na de bovenste laag weinig glitters te vinden zijn bij oogschaduws. Daarnaast merk ik ook gelijk dat er nogal veel fall-out is.

IMG_1308

Before

IMG_1346

After

Op de before foto zie je me met foundation en concealer, maar zonder ooglook. Voor de ooglook ging ik voor een vrij neutrale look. Eerst deed ik over mijn gehele ooglid Buff, waarna ik erover heen ging met Earth. In de crease (buitenste ooghoek) gebruikte ik Topaz om wat meer te accentueren en meer diepte te creëren. W7 In The Buff1

De oogschaduws werken fijn, al had ik wel een beetje last van de fall-out. Zoals je op de foto’s ziet is het pigment prima. Ik heb op deze foto’s niet heel veel gebruikt, aangezien ik nog moest werken. Maar ik had hier ook makkelijk een veel duidelijkere look mee kunnen maken of de donkerdere kleuren kunnen gebruiken voor een smokey eye.

IMG_1352

Conclusie: dit palet is zeker een aanrader! Ik vind het jammer dat je nog wel aardig wat fall-out hebt en dat de bovenste glitterlaag snel verdwijnt. Ook mis ik wel een spiegel, maar dat zijn eigenlijk de enige minpunten die ik kon vinden! Voor de rest vind ik het palette een fijn formaat en stevig aanvoelen. Ik weet zeker dat ik dit palette veel ga gebruiken en misschien nog wel een keer ga aanschaffen. Zeker voor €7,99 vind ik dit een hele goede aankoop!

Gebruik jij vaak oogschaduw paletten? En ga je deze ook bestellen?

Instagram – FacebookTwitter