Selecteer een pagina

Zo. De eerste dag van het nieuwe jaar is begonnen. 2017. Na alle champagne, vuurwerk, oliebollen en lekker uitslapen vind ik het een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Want wauw, wat was het een achtbaan! En ik weet het, dat is een enorm cliché, maar voor mijn afgelopen jaar was het echt zo.

Ik kan me al bijna niet meer voorstellen hoe ik er het afgelopen jaar bij zat. Toen ik nog één studie deed, een kamer in Eindhoven had en nog werkte bij de NS. Geen een van die dingen is hetzelfde gebleven en het is best wel bizar om me dat te realiseren.

Blog & social media

Laten we maar beginnen met mijn blog. Ik begon het jaar met ‘Dingen die ik in 2015 leerde‘. Twee dagen later volgde ik met mijn plannen voor 2016. Daarin deelde ik onder andere mijn blog doelen. Zacht gezegd zijn die niet erg goed gelukt.

Doelen

500 volgers: verre van gelukt. Maar goed, ik heb ook weinig geplaatst en daarnaast heb ik het idee dat Bloglovin een beetje aan het leeglopen is. Of ligt dat aan mij? Ik gebruik het zelf in ieder geval steeds minder.
Regelmatig updaten: ik begon het jaar erg goed, met 9 blogposts in januari. Maar zoals jullie vast al weten, is het daarna snel bergafwaarts gegaan. Zeker met het combineren van mijn studies is het erg lastig.
Lezen & reageren: Ik heb wel mijn best gedaan dit meer te doen, maar jammer genoeg kom ik amper aan het lezen van blogs toe.
Een project doen: tja, hier is echt helemaal niets van gekomen.
Mijn ‘niche’ vinden: een niche heb ik niet echt, maar ik begin langzaamaan wel steeds meer een richting te krijgen. Ik moet alleen nog een manier vinden om het zelf goed te verwoorden.
De technische kant: ik heb zeker meer geleerd, maar het mag van mij nog veel meer!

De beste en slechtste

Het plan was om mijn beste en slechtst gelezen blogposts te delen, maar jammer genoeg kwam ik erachter dat mijn Google Analytics niet altijd goed ingesteld heeft gestaan. Volgens de cijfers die er staan was ‘Robbies | Hotspot‘ het beste gelezen, maar of dat echt klopt, weet ik dus jammer genoeg niet.

De beste 9

In tegenstelling tot mijn blog, spendeerde ik wel meer tijd aan social media. Instagram in het specifiek. Bovenstaande foto’s deden het het beste, met in totaal 8172 likes! Daarnaast is mijn account de laatste tijd ook aan het groeien en sta ik op dit moment op de 675 volgers. In totaal plaatste ik 114 foto’s het afgelopen jaar.

Persoonlijk

Op persoonlijk gebied gebeurde er een hoop. Het belangrijkste was natuurlijk dat ik aan mijn tweede studie begon, Communicatie- en Informatiewetenschappen. Aangezien deze studie in Utrecht zit en ik vaker voor deze studie aanwezig moet zijn dan voor Technische Bedrijfskunde, besloot ik opzoek te gaan naar een kamer in Utrecht. Na een aantal hospiteeravonden, kon ik me in de zomer eindelijk (vol trots) inwoner van Utrecht noemen.

Naast een nieuwe studie, begon ik ook aan een nieuwe baan. Vrij onverwachts kreeg ik een aanbod voor een baan als PR-assistente. Na even twijfelen besloot ik dat ik deze kans niet kon laten liggen en nog geen week later kreeg ik te horen dat ik de baan had.

Verder was 2016 erg hectisch. Ik leerde een hoop nieuwe lieve mensen kennen, werd lid van het bestuur van de Coeliakiemaand, ging vrijwilligerswerk doen, hockey nog altijd en begon langzaamaan mijn plekje te vinden in Utrecht. De afgelopen maanden zijn ontzettend druk geweest, misschien wel iets te druk. Gelukkig waren ze wel gevuld met allemaal leuke dingen!

En nu… 2017

En nu is het dan echt 2017. Een jaar waarin ik, hopelijk, wat meer balans kan vinden. De basis zal in ieder geval wel hetzelfde blijven: van zowel mijn studies als mijn baan verwacht ik niet dat er iets in gaat veranderen. Fijn, want het hebben van een soort basisroutine kan enorm veel rust geven. Dat is iets wat ik het afgelopen jaar wel geleerd heb.
Verder heb, behalve wat kleine reizen, nog geen uitgebreide plannen voor 2017. Ik zie wel wat er gaat komen en ga er vooral heel erg van genieten!