Selecteer een pagina
logo

Welkom! Grote kans dat je hier terecht bent gekomen via mijn oude blog, Gluutloos. Zoals ik daar ook al zei, kriebelde het al langer. Hoewel ik blij was met mijn oude URL, had ik toch mijn redenen om te veranderen van naam en hosting site.

Waarom?
Ten eerste had ik het gevoel dat de naam ‘Gluutloos’ niet echt meer bij mijn blog paste. Toen ik net startte met bloggen, was mijn plan om vooral over mijn gluten intolerantie te bloggen. Al gauw kwam ik er echter achter dat het me beter beviel om ook over andere onderwerpen te bloggen. Op dit moment post ik amper iets over coeliakie gerelateerde dingen en dus vind ik Gluutloos niet meer bij mijn blog passen. Mainly Marlot past wat dat betreft veel beter. Want ja, mijn blog gaat over mij, mijn leven en alles wat ik mee maak.

Zoals je kunt zien, ben ik ook overgestapt naar WordPress. Hier twijfelde ik al heel lang over. Toen ik begon met bloggen, was Blogger (van Google) een logische optie. Het was makkelijk, overzichtelijk en ik had weinig kennis over andere plekken waar ik mijn blog kon aanmaken. De afgelopen tijd kwam ik echter steeds meer redenen tegen waarom de meeste mensen kiezen voor WordPress. Ten eerste vind ik het geen fijn idee dat Google mijn hele blog beheert. Als je Blogger gebruikt hebben ze alle macht en kunnen ze ieder moment kiezen om je blog te verwijderen. Daarnaast is ook alle content van Google. Ten tweede heb ik er al vaker over gedacht om naar een .nl adres te gaan, bijvoorbeeld dus mainlymarlot.nl. Van wat ik gezien heb gaat dit niet zo makkelijk bij Google en makkelijker bij WordPress.
De enige reden dat ik zo lang twijfelde, is omdat je bij Worpress niet (zonder te betalen) je hele layout kan veranderen. Zolang je met HTML om kan gaan, kan dit wel bij Blogger. Bij WordPress kan je kiezen uit verschillende Thema’s en hele kleine aanpassingen maken. Eigenlijk was ik hier nooit tevreden mee, maar de afgelopen tijd heb ik al langer zitten spelen met de opties die ik wel had (de site heb ik al vrij lang online staan). Vandaag was ik er eindelijk tevreden mee en besloot ik dus over te stappen.

Wat verandert er?
Vrij weinig eigenlijk. Ik blijf bloggen. Ik zal dezelfde soort posts blijven schrijven zoals ik op Gluutloos deed. Ik blijf mijn best doen om met regelmaat te bloggen. Het enige nieuwe is dus site. Oh, en mijn twitter account! Vanaf nu heet ik op twitter Mainly Marlot. Mijn Instagram, Pinterest, Facebook, Google+ account en meer zijn allemaal hetzelfde gebleven (Instagram gebruik ik fanatiek, Facebook is persoonlijk en alleen voor mijn vrienden en de rest gebruik ik niet zo veel). Als je Gluutloos via Bloglovin volgde, wordt dit automatisch overgezet naar mijn nieuwe site.

Hopelijk bevalt mijn blog! Als je problemen hebt met de site, wees dan niet bang om een reactie achter te laten of een mailtje te sturen!