Selecteer een pagina

Starbucks

Stel: je mag een dag gewoon gluten eten. Het schaadt je gezondheid niet en je hebt helemaal nergens last van. Wat zou je dan eten als ontbijt, lunch en avondeten?
Oh, wat klinkt dat heerlijk zeg. “Je weet niet wat je mist, totdat het weg is,” is een quote die heel erg toepasselijk is voor gluten. Echt, hoe vaak ik sommige dingen wel niet crave. Op dat soort momenten denkt een stemmetje wel eens “Je hebt toch bijna geen klachten, pak gewoon!”. Gelukkig weet ik hoe slecht het is en negeer ik dat stemmetje braaf. Maar goed, een dagje gluten. Er zijn zo veel dingen waar ik gelijk aan moet denken.

Ontbijt:
Ik ben één van de mensen die nooit een ontbijt overslaat. Vooral op vakantie. Dan is het ontbijt misschien wel mijn favoriete eet moment van de dag. Ik begin de dag met een gebakken eitje (ik weet het; glutenvrij, maar eitjes zijn gewoon heerlijk). Oh en dan; een heerlijk geroosterd wit broodje. Je weet wel, zo’n wit vierkant broodje, perfect geroosterd en dan met Nutella. Oh, ik proef het al bijna! Misschien neem ik er wel twee – op zo’n dag mag ik best ongezond doen, toch? Daarna, om het toch nog een beetje gezond te houden, ga ik voor lekker vers fruit.

Lunch:
Voor de lunch ga ik voor harde broodjes. Een panini, ciabatta, pistolet, of wat dan ook, het maakt me niet zo veel uit. Het is allemaal lekker. Ik ben nou eenmaal dol op brood en dat mis ik ook het meest. Al denk ik dat een panini met pesto en ham of kip mijn favoriet is.
Of wacht: wentelteefjes! Oh die zijn zo lekker! Of misschien eet ik het gewoon wel allebei. Heerlijk! Trouwens, eigenlijk mis ik worstenbroodjes, frikadel broodjes en saucijzen broodjes ook heel erg. Wat een moeilijke keuze zeg. Volgens mij ga ik op zo’n dag gewoon 10 kilo (minstens) aankomen.

Snacks:
Waarschijnlijk ga ik me heel de dag vol (vr)eten met snacks. Chocolate chip cookies, Lu Scholiertjes, Bastogne, winegums (en dan echt lekkere), slagroomtaart en aardbeienvlaai, tompoezen, Bossche bollen, uhm, ik kan nog wel even doorgaan. Ik mis het allemaal net zo erg en zou er heel veel voor over hebben om het allemaal nog een keertje te proeven. Niet achter elkaar trouwens, dat lijkt me dan weer iets minder.

Een Dagje Gluten

Avondeten:
Een echt lekkere pizza (de salami pizza van Dr. Oetker)! Goddelijk. Want tja, de pizza van Schär is lekker, maar komt bij lange na niet in de buurt van een ‘echte’ pizza. En dan als toetje Ben & Jerry’s Cookie Dough (deze combinatie at ik overigens ook op mijn laatste gluten dag). Cookie Dough mis ik misschien nog wel het meest van allemaal, misschien zelfs erger dan brood. Het is echt het lekkerste ijs ter wereld! Ik heb trouwens een keer geprobeerd een glutenvrije variant te maken, maar dat was niet zo’n succes. Nu hoop ik maar dat Ben & Jerry inspeelt op de glutenhype en een glutenvrije variant maakt.

Nog meer snacks:
De dag is natuurlijk niet compleet zonder ’s avonds nog op de bank te hangen, een film of serie te kijken en een lekkere versnapering te hebben. Ik twijfel heel erg of ik voor paprika chips ga of bitterballen. Beide mis ik zo erg! En voor beiden heb ik geen goede glutenvrije vervanger gevonden (iemand tips?).

Om eerlijk te zijn, is dit natuurlijk allemaal veel te veel en word ik al misselijk bij de gedachte dit alles te eten. Mocht ik echt een dagje gluten kunnen eten, dan denk ik dat ik maar de helft op krijg. Ergens ben ik blij dat ik (waarschijnlijk) nooit één dagje krijg, want om dan te kiezen tussen al het eten lijkt me heel lastig! Al hoop ik tegelijkertijd ook heel erg dat ik ooit weer deze dingen kan eten. Overigens moet ik erbij zeggen dat het dieet best mee valt hoor. Als ik aan deze dingen denk, ze zie of ruik dan krijg ik er wel heel erg trek in, maar meestal vergaat het dieet me prima.

cakepops

Ik ben niet de enige die schreef over een dagje gluten eten. Onderstaande bloggers deden ook allemaal mee aan Wij Bloggen Glutenvrij. Neem eens een kijkje op hun website en lees wat zij zouden eten op zo’n dag:

Wat is jouw favoriete product/gerecht?
InstagramFacebookTwitter

Bron afbeeldingen: weheartit.com