Selecteer een pagina

De maand september is weer aangebroken en dat betekent voor mij een periode van veel feestjes. Mijn gehele familie (behalve mijn vader) is tussen 7 september en 18 november jarig. En dus zit ik bijna ieder weekend wel ergens anders. Deze tijd van het jaar was voor mij altijd een hele gezellige tijd. Natuurlijk is dat nog steeds zo, maar vorig jaar is daar wel flink verandering in gekomen. Vandaar dat ik het onderwerp van deze Wij Bloggen Glutenvrij zo mooi vind aansluiten: een feestje, neem je iets mee?

Vorig jaar, toen ik nog niet eens een maand glutenvrij at, had ik de eerste feestjes. Het was nog allemaal een beetje wennen en ik kende nog niet echt lekkere cakejes of iets in die richting. Van tevoren stond ik er ook nog niet zo bij stil en nam ik dus niets mee. Jammer genoeg werd er niet altijd aan me gedacht. Vooral bij familie die ik vaak zag vond ik dat jammer. Voor mij draaide het niet eens zozeer om dat ik niets had. Het voelde een beetje alsof ik vergeten werd, ook al was dat niet helemaal terecht. Voor hen was het natuurlijk ook wennen en zij werden er ook niet dagelijks mee geconfronteerd, dus zo gek is het niet dat ze er niet aan dachten.

Dit jaar namen mijn oom en tante speciaal bij de Ikea taartjes mee (hele goede aanrader!), echt heel lief! Op dat soort momenten is het heel fijn dat er ook aan mij gedacht wordt en dat ik dan ook iets heb. Ik ben echter niet van plan om dit jaar wel dingen mee te nemen naar feestjes. Natuurlijk is het fijn als ik ook iets heb, maar het is niet nodig. Het voelt toch een beetje vreemd om zelf iets mee te nemen. Als ik echt honger heb kan ik altijd om iets vragen, zoals een stuk fruit. Daarnaast heb ik ook altijd iets als crackers in mijn tas zitten, dus honger zal ik niet zo snel hebben.

Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen wel de neiging hebben om iets mee te nemen. Altijd de ‘aparte’ te zijn is ook niet leuk. Misschien ga ik hier over een paar jaar ook wel anders over denken, als ik veel vaker de buitenstaander ben geweest. Op dit moment heb ik in ieder geval geen probleem om de aparteling te zijn. Ik denk dat dit mede komt doordat ik ook totaal geen moeite heb met mijn coeliakie. Meestal laat ik al heel snel vallen dat ik het heb. Dat vind ik zelf alleen maar makkelijker; als mensen bijvoorbeeld iets aanbieden hoef ik niet tien keer te weigeren zonder (in hun ogen) een reden. Mijn ziekte is een deel van wie ik ben en ik zie niet in waarom ik me zou moeten schamen voor mezelf.

Natuurlijk schreef niet alleen ik een blogpost over of ik iets mee zou nemen! Er zijn nog veel meer bloggers die iets te vertellen hebben over het onderwerp van deze maand van Wij Bloggen Glutenvrij. Hieronder een lijst met alle namen die deze maand meedoen:

Dion glutenvrij
DIY for you and me
Glutenvrij reizen
Gutenvrije mama
Home of Comfort
Ik ben glutenvrij
Laurien is
Meer dan glutenvrij
Miss Glutenvrij
Rijstwafel
Stories of a coeliac
Vrij van gluten

Zou jij iets meenemen? En als je coeliakie (of een andere ziekte) hebt, vertel je dat dan snel/gemakkelijk?

Instagram – FacebookTwitter