Selecteer een pagina

Woohoo, mijn vakantie is begonnen! Oftewel: tot en met augustus genieten van de zon en een hele hoop vrije dagen! Maar dat betekent niet dat ik van plan was om de hele zomer niets anders te doen dan zonnen en luieren. Hoewel ik daar ook zeker genoeg tijd voor ga nemen, wil ik ook een hoop andere dingen gaan doen. Stilzitten is nou eenmaal niet mijn sterkste kant! Wat ik dan allemaal van plan ben om te doen? Dat lees je in deze bucketlist voor de zomer van 2018!

1. Mijn kamer opruimen – maar dan goed!

Ik moet iets bekennen: ik ben een enorme hoarder. Spullen die al minstens 3 jaar het daglicht niet hebben gezien gooi ik vrolijk weer terug in een kastje, want ‘wie weet heb ik het ooit nog nodig!’. Op 14 vierkante meter is dat alleen niet de meest praktische eigenschap. Tijd dus voor een grote schoonmaak! Mijn doel is om echt alles uit te zoeken, dus van kleding, tot make-up tot alle frutseltjes die ik heb. Gaat dus wel even wat tijd in zitten!

2. Foto’s uitzoeken

Dit puntje sluit mooi aan bij het vorige puntje. Al tijden wil ik mijn fotocollectie op mijn laptop en telefoon uitzoeken én foto’s uitprinten voor mijn kamer. Een taakje wat ik maar uit blijf stellen, want die fotocollectie is echt enorm. Daar kan ik met gemak een dag of twee voor uittrekken, misschien zelfs meer.

3. Bloggen & schrijven

Het even geduurd, maar ik heb eindelijk weer een beetje de flow te pakken in het bloggen. Ik vind het heerlijk om eindelijk weer te schrijven, dus dat wil ik deze zomer gewoon lekker voort zetten. Nu ik eindelijk wat meer tijd heb kan ik ook wat meer blogs schrijven en niet alleen maar fotodagboekjes online gooien.

4. Meer tijd aan fotografie besteden

Niet alleen met mijn blog ben ik weer bezig, ook mijn Instagram account krijgt de laatste tijd behoorlijk wat aandacht. Op dit moment plaats ik vooral nog smartphone foto’s. En hoewel die camera van mijn Samsung S9 echt geweldig is, mis ik toch het fotograferen met mijn spiegelreflex camera. Die heeft de afgelopen maanden een stoflaagje opgebouwd, dus het wordt nu eindelijk tijd om die er weer eens bij te pakken! Nu nog opzoek naar mensen die zin hebben om mee te gaan fotograferen.

5. Naar de Efteling

Beetje flauw misschien, want dit staat al ingepland. Maar mijn favo pretpark mocht natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje ;-)

6. Unity cursus volgen

Een tijd terug kocht een Unity cursus op Udemy. Unity is een programma waarmee je games kan ontwikkelen en binnen deze cursus leer je het programma kennen en leer je programmeren. Destijds heb ik er al een begin aan gemaakt, maar door drukte bij mijn studie kwam ik er niet echt aan toe. Gelukkig heb ik nu vakantie en dus genoeg tijd om verder te gaan! Mijn doel is om minstens de helft af te krijgen. Daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten – alleen al de videocontent is in totaal meer dan 60 uur – maar dat is het zeker waard!

7. Boeken lezen

Vroeger verslond ik het hele jaar door boeken. De meeste boeken had ik met een weekje wel uit. Ondertussen is dat wel anders geworden, met het drukke leven als student. Om een of andere reden vind ik het zoveel moeilijker om tussen het studeren en alle sociale verplichtingen door een boek op te pakken. De zomer is daarentegen een heel ander verhaal! Mijn doel is om deze zomer 4 boeken te lezen. En het gaat al goed, want mijn eerste boek is al uit! Mijn volgende boek heb ik al klaar liggen, nu alleen nog opzoek naar twee nieuwe boeken.

8. Handlettering

Als blogger is het vast niet heel verrassend dat ik hou van creatief bezig zijn. Tekenen, schilderen, DIY-en: ik hou ervan! Handlettering lijkt me daarom dan ook erg leuk en is een hobby die ik deze zomer wil oppakken. Om het gelijk goed aan te pakken heb ik het boek Handlettering Doe Je Zo! gekocht, een pak papier klaar liggen en nieuwe pennen aangeschaft.

9. Citytrip in eigen land

Er zijn zoveel mooie steden en plekjes in Nederland die ik nog niet ontdekt heb! Met al die vrije tijd lijkt het me dus een mooi moment om mijn camera mee te nemen en door eigen land te gaan cruisen, opzoek naar de beste hotspots in een leuke stad. Mocht iemand nog aanraders hebben voor een stad in Nederland, let me know!