Selecteer een pagina

Instagram is niet meer weg te denken uit de content marketingstrategie. Instagram was dan ook de grote winnaar van dit jaar. Maar ja, hoe zet je dat succesvol in? Een belangrijk onderdeel is het krijgen van engagement. Niet alleen creëer je daarmee fans, maar je account wordt ook meer getoond aan nieuwe gebruikers. Engagement is dus mega belangrijk! Tijd om dat wat omhoog te krijgen met deze 5 tips!

1: Stel vragen

Misschien wel de simpelste tip van allemaal, maar één die veel effect kan hebben. Als mensen al enigszins betrokken zijn bij je brand, zijn ze sneller geneigd om te reageren. Maar daar hebben ze vaak wel net een zetje voor nodig. Want wat moeten ze in godsnaam reageren?! Een simpele vraag kan je volgers daarbij helpen! Een goede caption is sowieso van groot belang. Hoe je die schrijft lees je hier!

2: Wees persoonlijk

Mensen hebben graag contact met mensen. Geef ze daarom het gevoel dat ze niet met een stukje internet contact hebben, maar met een echt persoon. Dat kan je doen door bijvoorbeeld grapjes te maken of te vertellen over je dag. Vooral Stories kunnen daarbij enorm helpen!

3: Gebruik gezichten

Vind je het eng om je gezicht te tonen? Snap ik! Maar toch is het heel belangrijk om soms voor die camera te komen. Want gezichten in foto’s krijgen meer likes en reacties dan foto’s zonder gezichten. Say cheese!

4: Deel je verhaal

Zoals al genoemd in het persoonlijke aspect helpen Stories enorm. Aan de ene kant omdat het helpt om het persoonlijk te maken, maar ook omdat je mensen mee kan nemen in een verhaal. Mensen zijn graag betrokken bij iets. Stories zijn daar perfect voor. Dat kan al heel simpel zijn door het delen van je stappen in het ondernemerschap. Of gebruik kleine verhaallijntjes, zoals bijvoorbeeld: ‘ik krijg een bestelling’ – ‘ik maak nu product X’ – ‘Tijd om klant X met product X blij te maken!’.

5: Gebruik user generated content

User generated content is content die door gebruikers gemaakt wordt (over jouw bedrijf). Als gebruikers foto’s delen over jouw product of bedrijf, deel die dan met credits! Mensen voelen zich extra betrokken en andere gebruikers worden gestimuleerd om ook foto’s te gaan delen.

Heb jij nog andere trucjes die je gebruikt om meer engagement te krijgen?